PUNI RAZUMIJEVANJA

Dvojica Hajdukovih igrača s 'poklonima' su otišli do Dinamove svlačionice

14.09.2024 u 09:31

Bionic
Reading

I dok su igrači Hajduka imali razloga za sreću i zadovoljstvo, jasno je da je u 'modrom' taboru vladalo zatišje

Nogometaši Hajduka pobijedili su s 1:0 u utakmici 6. kola SuperSport hrvatske nogometne lige svog najvećeg suparnika, zagrebački Dinamo. I k tome još, na njegovom stadionu. Strijelac jedinog gola bio je Marko Livaja u 70. minuti.

Mnogi koji su gledali derbi - konstatirat će - bio je prilično loš. No, i u takvom su derbiju, nogometaši Hajduka imali više razloga za zadovoljstvo.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Posebice nakon svih događaja na Poljudu tijekom ovog tjedna. Samo za podsjetnik, predsjednik kluba Ivan Bilić odlučio se smijeniti sportskog direktora Nikolu Kalinića.

Ipak, svi ti događaji očito se nisu odrazili na momčad, koja je u Maksimiru smogla snage i pobijedila favorizirani Dinamo 1:0.

Naravno, uoči derbija mnogi su apostrofirali baš atmosferu koja bi mogla utjecati na konačni ishod. Međutim, Gattusovi igrači izašli su vrlo čvrstog stava na teren, a kojeg su na kraju potvrdili s tri boda.

Nakon utakmice iz gostujuće svlačionice igrači su izlazili s osmijehom na licu. Nije tu bilo nikakvog 'preseravanja', već isključivo samo sportskog zadovoljstva, a što je i posve razumljivo. Posebice, kada se zna da su mnogi igrači u prijateljskim odnosima, neki čak i rodbinskim.

I zato su nakon utakmice Filip Krovinović i Dario Melnjak otišli do Dinamove svlačionice, noseći prigodne poklone (op.a čitaj Hajdukove dresove) Marku Pjaci i Marku Rogu.

S time da nisu ova četvorica bili jedini koji su sudjelovali u tzv. 'robnoj razmjeni'.

'Malo smo popričali, malo o utakmici, malo o svakodnevnom životu. Naravno, nogomet je takav da netko uglavnom bude tužan, pa smo mi bili ovaj puta oni koji su tješili suparnika. Vidim da su se mnogi okomili na mog rođaka roga, koji je imao dvije izglede prilike, ali znam da je njemu najviše žao što ih nije zabio. Ono što ja vidim, jest da se u svakoj utakmici nađe u izglednim prilikama, zbog čega mi je jako drago, posebice nakon svih patnji koje je prošao zbog ozljede. Znam da daje 300 posto u svakoj utakmici, te da svojom klasom pomaže u kojoj god ekipi da igrao', pun razumijevanja i riječi podrške prema bratiću Marku Rogu bio je Dario Melnjak, koji se također vraća na najveću pozornicu nakon teške ozljede.

Dinamo - Hajduk 0: 1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +16
Slavlje igrača Hajduka nakon pobjede nad Dinamom 0:1 - Zagreb, 13.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac