UZBURKAO STRASTI U BUNDESLIGI

Džeko i Klopp u raskoraku oko Perišića

07.01.2013 u 12:51

Bionic
Reading

Prelazak hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića iz dortmundske Borussije u Wolfsburg trenutno je najveći u Njemačkoj, barem što se dosadašnjeg dijela prelaznog roka tiće. Pričali su o njemu bivši trener Klopp, ali i najvreniji BiH nogometaš Edin Džeko

Trener aktualnog njemačkog prvaka Jürgen Klopp kratko je komentirao razloge odlaska hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Perišića (23) u Wolfsburg.

'On kod nas više nije vidio perspektive', prenosi Kloppove riječi tiskano izdanje najnovijeg broja Kickera.

Autor teksta u nastavku dodaje kako je Perišić imao nesreću što je u Borussiji za konkurente na pozicijama imao igrače poput Marija Götzea, Marca Reusa i Jakuba Blaszczykowskog 'čiju klasu ipak ne posjeduje'.

Na upit da li će dovoditi zamjenu za Perišića, Klopp uz smiješak odgovara.

'Ništa ne zahtijevam'.

Očito Borussijin strateg smatra da i bez Perišića njegova momčad neće biti deficitarna u ofenzivi.

U godinu i pol dana provedenih u Borussiji po transferu iz Club Bruggea Perišić je upisao 42 bundesligaška nastupa i pritom je zabio 9 golova uz 4 asistencije. No, skupio je samo osam nastupa od prve do posljednje minute, što je u konačnici i presudilo u korist transfera u Wolfsburg.


A u novom je klubu hrvatski nogometaš od bosansko-hercegovačkog napadača Edina Džeke u naslijeđe dobio njegov bivši dres, kao i pohvale.

Aktualni napadač Manchester Cityja s brojem je 9 na leđima sezone 2009/10 osvojio naslov najboljeg bundesligaškog strijelca sa 26 golova. Od Perišića se ne očekuje tolik broj golova, ali Džeko kaže kako će 'vukovi' jako profitirati njegovim dolaskom.

'Ivan je vrhunski igrač. On je stopostotno pojačanje za Wolfsburg. Veselim se zbog njega', rekao je Džeko za tiskano izdanje Kickera.

Njemački dvotjednik navodi kako Perišić i fizičkim izgledom pomalo podsjeća na Džeku.

'Prijatelji su mi to već rekli. Ali imam također i sličnosti s Arjenom Robbenom, što nije loša kombinacija'.

Ostaje za vidjeti na kojoj će poziciji u Wolfsburgu trener Dieter Hecking koristiti Perišića, koji je u prethodna dva kluba, u Club Bruggeu i Borussiji Dortmund uglavom ordinirao na lijevom krilu.

'Može igrati na puno pozicija u napadu', kaže Hecking.

U slučaju da ga odluči koristiti na lijevom boku, ondje bi zamijenio sunarodnjaka Ivicu Olića, koji je silom prilika stavljen na krilo.

'Nisam rado igrao na toj poziciji. Želim ponovo igrati kao napadač', dodaje Olić.