ZABIO DVA GOLA ENGLEZIMA

Edin Džeko prelomio i donio odluku gdje će igrati sljedeće sezone

19.07.2024 u 09:52

Bionic
Reading

Nogometaši Fenerbahčea u četvrtak navečer u prijateljskoj utakmici pobijedili su engleski Hull City 5:1, a dva gola postigao je Edin Džeko. Bosansko-hercegovački reprezentativac nakon utakmice oglasio se na društvenim mrežama i mnogi smatraju da je svojom rečenicom stao na kraj špekulacijama o odlasku iz turskog kluba.

Fenerbahče se priprema za početak nove sezone koja za turski klub kreće sljedećeg tjedna utakmicom protiv Lugana u drugom pretkolu Lige prvaka.

Izabranici Josea Mourinha tijekom priprema pokazali su svoju snagu, a posebno je dojmljiv bio Edin Džeko koji je uspio postići čak pet golova i pokazati svima da, unatoč 38 godina na leđima, i dalje igra na vrhunskom nivou.

Nakon završetka prošle sezone počele su špekulacije da bi Džeko mogao napustiti Fenerbahče nakon samo jedne sezone, te je nekoliko klubova pokazalo interes za njega. Između ostalih, i splitski Hajduk.

Dio medija pisao je kako je novi trener Jose Mourinho 'digao ruke' od Džeke, a to je pak motiviralo BiH napadača, koji je dodatno zapeo.

Također, Fener je prije par dana doveo Cenka Tosuna kako bi pojačao Džeki konkurenciju, ali očito njega to ne brine. Što se može i zaključiti prema napisanom na društvenim mrežama. Naime, Džeko se oglasio nakon sinoćnje pobjede protiv Hulla, te su mnogi ove riječi shvatili kao jasan znak da ostaje u Fenerbahčeu i u novoj sezoni.

'Lijepo se vratiti kući', napisao je Džeko uz nekoliko fotografija s utakmice protiv engleskog drugoligaša.