velika fešta

Emotivni Ivan Rakitić progovorio o obitelji i suigračima: Nekima mogu biti otac...

06.10.2024 u 22:06

Bionic
Reading

Ivan Rakitić zabio je svoj prvi gol u dresu Hajduka pa nakon uvjerljive 4:0 pobjede protiv Šibenika 'otvorio' dušu

'Sretan sam i ponosan, bilo je bitno otvoriti utakmicu kako treba. Jako smo ozbiljno ušli od prve minute, odigrali fantastičnu utakmicu Još draže zabiti prvi gol doma pred 20.000 ljudi. Fantastičan je dan iza nas, sad se lijepo trebamo svi zajedno odmoriti i pripremiti se za ono što nas čeka', rekao je Ivan Rakitić.

Otvorili ste utakmicu odlično, zabili prvi gol, ali i nastavili. Baš kako traži trener Gattuso...

'Moramo biti sretni da smo zajedno i da doma imamo priliku igrati u ovom ambijentu. Nema ljepšeg osjećaja nego boriti se i dati sve od sebe, a vidiš da lopta ide. Uživali smo i bez lopte, puno puta je bio presing gdje je nas pet šest bilo blizu. To je znak da je momčad spremna zajedno raditi', kaže Rakitić koji je u karijeri prošao puno svlačionica, no dojam je da na Poljudu vlada sloga:

'Jest. Od prvog dana sam to govorio. Prelijepo je biti u svlačionici, na putu, kad se nađemo svako jutro. Naravno i radimo, ima nas skoro 30, borimo se i zajedno i naravno svatko za svoje mjesto. Kad ne može jedan uskače drugi, to je bitno za momčad, Ovaj rezultat nije slučajnost.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nije dobro previše hvaliti mlade, ali ovi u redovima Hajduka djeluju ohrabrujuće...

'Ne moramo sada o brojkama, haha. Mogu nekima biti i otac. Lijepo je da iako smo neki stariji, drugi dosta mlađi, da se bodrimo. Kad treba uskače se, vidi se da smo velika obitelj. I stožer i svi u svlačionici i press i marketing kluba. Moramo zahvaliti našoj publici, preko 20.000 navijača u nedjelju navečer, nije jednostavno. Ne trebamo puno pričati nego boriti', razmišlja Ivan Rakitić koji je sretan jer se i njegova obitelj - supruga Raquel i kćerkice - snašla u Splitu:

  • +30
Hajduk - Šibenik (6.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

'Danas su bili prvi put svi zajedno tu, uvijek je netko falio, mlađa kćerka, starija, Sad svi, i kum je bio tu. Sad ćemo se skupiti svi zajedno doma i proslaviti.'

Devet kola je iza nas, Hajduk je na vrhu. Ima li mjesta euforiji?

'Neka naši navijači polude, uživaju. Mi njih osjećamo. Moramo još više raditi i boriti se. Tek je četvrtina prvenstva. Ima još jako puno toga. Sad smo sretni i veseli, ali smo motivirani, jedva čekamo idući trening, da se pripremamo kako treba. Jedva čekamo da završi ova stanka i onda napadnemo prvenstvo', zaključio je Ivan Rakitić.

Standings provided by Sofascore