BOSANAC U NBA-U

Emotivni oproštaj Nurkića od Cedevite i obećanje Zadranima

10.07.2014 u 14:48

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić i službeno je raskinuo ugovor sa zagrebačkom Cedevitom jer je odlučio prihvatio ponudu NBA momčadi Denver Nuggets koja ga je kao 16. izabrala na nedavno održanom draftu

Tako je 213 cm visoki Nurkić prije 20. rođendana ostvario svoj san i zaigrat će u NBA ligi. Kada je i službeno raskinuo ugovor s Cedevitom, na društvenim mrežama napisao je dva oproštajna pisma.

Jedno kao zahvalu Cedeviti, a drugo svima u KK Zadar gdje je igrao na posudbi prošle sezone.

NURKIĆEVO PISMO

'Sad je i zvanično da sam napustio CEDEVITU. U klubu mi je bilo super i pamtit ću ga jako dugo. CEDEVITA je klub koji će samo rasti iz dana u dan. ŽELIO BIH SE ZAHVALITI SVIMA U KLUBU. Tako i treneru koji mi je dao priliku i koji je vjerovao u mene. Hvala, Jasko, ŠTO SU MI OMOGUĆILI PRAVILAN RAZVOJ OVE GODINE. TO JE BILA GODINA ZA PAMĆENJE. Hvala svim ljudima u klubu koji vrijedno rade! Cedevita će imati posebno mjesto u meni zauvijek. Uvijek ću vas rado posjećivati! E sad dolazi ono zbog čega mi je žao otići, a to su moja braća - moji suigrači! Vama zaslužujem najveće hvala! Jako ćete mi faliti… stvarno puno, jer vi ste najviše zaslužni što sam igrač Denver Nuggetsa. Uz vas sam postao bolji igrač i bolja osoba. Braćo, nemam riječi da vam se zahvalim na način kako zaslužujete. Želio sam svakome napisati nešto, ali kao što se nikad nismo razlikovali jedan od drugog, kako na terenu tako i van njega… Bili smo uvijek tim i u pobjedi i u porazu i tako ćemo i ostati tim koji ću pamtiti za sva vremena. Volim vas jako!!! hvala vam na svemu!!!' napisao je emotivni Nurkić a prenosi web-stranica kluba. Dečku se zaista u dvije sezone puno toga lijepog dogodilo u karijeri...

'Mi Jusufa nismo spriječili u njegovoj želji da ode u NBA iako je tu opciju u ugovoru imao tek od sljedećeg ljeta. Naprotiv, nama je također čast da smo jednog našeg igrača, prvi put u klupskoj povijesti, plasirali u NBA. Tako smo pokazali da smo na dobrom putu, da se kod nas dobro radi i da igrač iz našeg kluba, mladi igrač, može doći i do NBA lige, a Nurkiću hvala na svemu, ostavio je sigurno trag u Cedeviti iako ima tek 19 godina. Želimo mu svi od srca da uspije ostvariti san i da zaigra uz ozbiljnu minutažu u Denveru', kazao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.


U obraćanju Zadranima Nurkić je bio toliko emotivan da je čak i obećao kako će se jednoga dana vratiti i s njima osvojiti titulu prvaka Hrvatske.

'Zadrani moji. Dali ste mi priliku kada su svi prestali vjerovati u mene. Podržavali ste me kada sam to trebao. Od dolaska do posljednjeg dana u sezoni osjećao sam se kao kod kuće. Hvala vam od srca, uvijek ćete biti moji. Uvijek ću s ponosom govoriti da sam igrao u svetinji kao što je Zadar. Hvala treneru Anti Nazoru i njegovim asistentima. Hvala Branku Skroči koji mi je dao prili da igram za Zadar. Hvala vam na svemu. Za mene ste najbolji navijači i uvijek ćete to biti. Još jednom vam obećavam: vratit ću se u Zadar i zajedno ćemo uzeti naslov prvaka Hrvatske', napisao je Nurkić te tako još jednom dokazao svoju privrženost gradu Zadru i KK Zadar.