ZASJENIO POBJEDU

Emotivno obraćanje Cristiana Ronalda, no jesu li njegove iskrene riječi došle prekasno?

21.10.2022 u 07:58

Bionic
Reading

Sjajna predstava Manchester Uniteda u pobjedi protiv Tottenhama (2:0) pala je u drugi plan nakon poteza Cristiana Ronalda koji je odjurio u svlačionicu prije kraja utakmice kada je shvatio da neće igrati. Dan nakon takvog čina odstranjen je iz momčadi, a sada se oglasila i portugalska zvijezda

Podsjećamo, ManU je u derbiju 12. kola engleskog prvenstva na Old Traffordu pobijedio Tottenham sa 2:0. Bio je to susret u kojem su 'Crveni vragovi' apsolutno dominirali i pravo je čudo što nisu i uvjerljivije porazili Spurse. United je tijekom susreta uputio čak 28 udaraca, zabio je dva gola, još jedan mu je poništen zbog zaleđa, a domaći igrači su jednom pogodili i okvir gola.

Kada je shvatio da neće ući u igru, Ronaldo je nekoliko minuta prije kraja susreta teatralno otišao u svlačionicu i nije pričekao kraj susreta kako bi sa suigračima proslavio pobjedu. Njegov potez naišao je na niz osuda.

Njegovo ponašanje je opisano kao 'neprihvatljivo', neki su ga nazvali 'razmaženim derištem', dio smatra kako 'ima problem s egom i misli da je veći od kluba', dok bi ga oni najžešći 'uhvatili za vrat'. Nešto kasnije Portugalac je i odstranjen iz momčadi…

'Cristiano neće biti dio momčadi za utakmicu protiv Chelseaja. Ostatak momčadi fokusiran je na pripreme za utakmicu', objavio je Manchester United.

A zatim se oglasio i Cristiano Ronaldo preko društvenih mreža. Njegove riječi zvuče pomirujuće, ali možda je već kasno za oprost, je nije mu prvi puta da njegov ego šteti momčadi.

  • +9
Manchester United - Tottenham, engleska liga, 19.10.2022. Izvor: EPA / Autor: Andrew Yates

'Kao što sam radio tijekom cijele karijere, tako i sada pokušavam živjeti i igrati s poštovanjem prema suigračima, protivnicima i trenerima. To se nije promijenilo. Nisam se ni ja promijenio, ista sam osoba i profesionalac koji sam bio i posljednjih 20 godina igrajući vrhunski nogomet, a poštovanje je uvijek igralo važnu ulogu pri mojem donošenju odluka.

Počeo sam kao vrlo mlad, uvijek su mi bili važni primjeri starijih i najiskusnijih igrača. Stoga sam kasnije uvijek pokušavao biti primjer mladima koji su se razvijali u svim momčadima za koje sam igrao. Nažalost, to nije uvijek moguće i ponekad vas neki trenutak pogodi.

Trenutno osjećam da moram nastaviti naporno raditi u Carringtonu, podržavati suigrače i biti spreman na sve u bilo kojoj utakmici. Nije opcija podleći pritisku. Ovo je Manchester United i moramo ostati ujedinjeni. Uskoro ćemo opet biti zajedno.'