psk_2

KANE TUGUJE

Engleski izbornik smogao snage i priznao ono što su svi vidjeli

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 15.07.2024 08:43
  • Objavljeno 15.07.2024 u 08:43
Bionic
Reading

Španjolska nogometna reprezentacija po rekordni, četvrti put u povijesti osvojila je naslov prvaka Europe pobijedivši u nedjeljnom finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu reprezentaciju Engleske 2:1 (0:0). Španjolci su poveli u 47. minuti pogotkom Nice Williamsa, a u 73. minuti izjednačio je Cole Palmer. Za konačnih 2:1 i slavlje Španjolaca u 86. minuti je gol postigao Mikel Oyarzabal.

Španjolci su tako u svom petom finalu došli do četvrtog naslova, dok su Englezi drugi put zaredom izgubili u finalu, jer su prije tri godine na svom Wembleyu poraženi od Talijana u raspucavanju jedanaesteraca.

Kapetan engleske reprezentacije Harry Kane nakon poraza od Španjolske (2:1) u finalu Eura u Berlinu, ustvrdio je da je to još jedna 'propuštena prilika', a izbornik Gareth Southgate je Španjolsku nazvao najboljom momčadi na turniru.

Kapetan engleske reprezentacije Harry Kane u izjavi za ITV:

'Teško je riječima opisati kako se sada svi osjećamo. Teška utakmica. Dobro smo se vratili u igru, ali smo se mučili da to nadogradimo. Teško je prihvatiti kasno primljen pogodak. Stalno smo se vraćali u utakmice kroz cijeli turnir. No, nismo napravili sljedeći korak i osvojili trofej. U prvom poluvremenu smo se mučili. Nismo mogli zadržati loptu. Drugo poluvrijeme je bilo bolje i uspjeli smo postići pogodak. No, uhvatili su nas na spavanju s ubacivanjem i tako smo izgubili finale. To je propuštena prilika. Nije lako doći do finala. Morate iskoristiti priliku kad do nje dođete, a mi to opet nismo učinili. Izuzetno je bolno i boljet će dugo'.

Izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate u izjavi za ITV:

'Mislim da je Španjolska bila najbolja momčad na turniru. Nismo dovoljno dobro držali loptu, ali bili smo u utakmici do posljednjih deset minuta. Slomljen sam zbog svih, stvarno. Igrači su bili apsolutno nevjerojatni. Tako sam ponosan na ono što su napravili, samo malo nam je nedostajalo. Imali smo i veliku priliku za izjednačenje na kraju. No, kad se pogleda svih 90 minuta, nisam siguran da smo učinili dovoljno. Mislim da igrači moraju preuzeti ogromne zasluge što su nas doveli do finala. Oni su se borili i s ponosom nosili dres. Nisu se pomirili s porazom do samog kraja'.

  • +26
Španjolska - Englesku, finale Eura (14.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf
  • +15
Slavlje Španjolaca nakon osvajanja Eura Izvor: Profimedia / Autor: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal