SUPERSPORT HNL

Evo gdje možete gledati današnje dvije utakmice; Hajduk na teškom iskušenju...

17.09.2023 u 10:05

Bionic
Reading

U nedjelju se kompletira osmo kolo SuperSport HNL-a. Gorica dočekuje Hajduka (MAXSport 1, 17), a Varaždin je je domaćin Istri 1961 (MAXSport 1, 19.15)

Gorica – Hajduk (MAXSport 1, 17)

Nakon dva tjedna predaha od prvenstvenih utakmica, ove se nedjelje Gorica vraća na domaći teren, a suparnik je vodeća momčad prvenstva. .

'Iskoristili smo jako dobro ovu reprezentativnu stanku, momci su jako kvalitetno to odradili, čak bih rekao i preko mojih očekivanja usvojili određene stvari koje smo imali kao cilj za provedbu u ta dva tjedna. Iskoristili smo stanku i s kondicijskog aspekta za neke pojedince koji možda nisu do kraja prošli pripreme na pravi način ili su se iz nekog razloga kasnije priključili. Kada podvučem crtu, ovo su bila dva kvalitetno odrađena tjedna u kojima smo odigrali i prijateljsku utakmicu s Dinamom', osvrnuo se trener Dinko Jeličić i dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Iz moje perspektive ovo je najlakša utakmica za pripremiti. Iz nje možemo puno toga izvući i dobiti. Motiv momčadi, kao i svih nas u stožeru je vrlo visok, uz ogroman respekt prema Hajduku, ali sigurno nećemo unaprijed otpisati tu utakmicu, dapače, mislim da možemo igrati ozbiljnu ulogu i očekujem pozitivan rezultat. Momčad je reagira još motiviranije i to bih istaknuo kao jako pozitivnu stvar i uvjeren sam da ćemo odigrati jako dobru utakmicu.'

Više saznajte na SofaScore OVDJE

Hajduk će s klupe ponovno voditi trener Ivan Leko koji je proteklih pet utakmica morao propustiti zbog suspenzije.

'Drago mi je što sam opet tu nakon dugo vremena. Meni je i dalje to jako bolno, i dalje imam mišljenje o svemu tome. Neke stvari vrijeme liječi, ali nešto i ne liječi. Teško mi je bilo gledati s tribina ovih pet utakmica. Nadam se da neću morati više. Očekujem protiv Gorice tešku utakmicu. Bit će ključno da pokažemo timski duh. Individualna kvaliteta je bitna, ali snaga momčadi je još bitnija', ovako je današnji dvoboj najavio trener Leko.

Hajduk je u posljednjem prvenstvenom kolu doživio neugodan poraz od Istre 1961 na Poljud čime je okončan stopostotni učinak u prvenstvu. Bez obzira na taj poraz, Hajduk se i dalje nalazi na vrhu tablice s 15 osvojenih bodova, dva više od drugoplasirane Rijeke i trećeplasiranog Dinama.

Emisija Studio HNL, 7. kolo SuperSport HNL-a Izvor: tportal.hr / Autor: croatel/tportal

Varaždin – Istra 1961 (MAXSport 1, 19.15)

U Varaždinu se u tišini pripremaju za ovaj ogled na svojem stadionu. Imaju dovoljno briga, igra se toplo-hladno, a takvi su i rezultati. Uvijek nešto malo nedostaje da bi se uzeo cijeli plijen, tek jedna pobjeda, ali isto tako i samo jedna poraz.

'Želimo sva tri boda, respektiramo goste, kvalitetna momčad, ali dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu uz našu dobru igru', sukus je izjava iz varaždinske svlačionice.

Više saznajte na SofaScore OVDJE

U Istri isto optimizam…

'Nakon pauze i nakon pobjede nad Hajdukom, nastavljamo se boriti. Gledali smo utakmice Varaždina i mislim da će biti težak protivnik. Moramo pokazati najbolju verziju sebe u borbi s njima i pokušati uzeti tri boda što nam je cilj cijelog tjedna. Ercega nema ove utakmice, ali od ostalih igrača očekujem da pokažu jednaku strast i energiju na terenu i uopće se ne brinem jer vidim na igračima da žele igrati, da se žele natjecati za njegovo mjesto i siguran sam da će dati svoj maksimum. Očekujem da imamo dobar posjed, da budemo hrabri s loptom i mislim da je najbolja verzija obrane imati loptu što je više moguće. Trebamo imati strpljenja i biti vertikalni u napadu. Mislim da će oni imati sličan plan i da će napadati', poručuje trener David Català.

Standings provided by Sofascore