PETAK - 19 SATI

Evo gdje možete gledati derbi Rijeke i Dinama; Rujevica nikad nije bila osvojena

11.08.2017 u 08:37

Bionic
Reading

Na Rujevici se danas (petak, 19 sati, Arenasport 1) igra najzanimljivija utakmica petog kola Hrvatski Telekom Prve lige, Rijeka dočekuje Dinamo

Nogometna euforija trese Rijeku. Aktualni prvak na ispunjenom stadionu ugošćuje vodeću momčad prvenstva.

'Radi se o dva kluba koji su posljednjih godina najveći rivali. Sigurno da nam u ovoj situaciji predstoji neizvjesna utakmica, no susret nosi izazov i suparnika kojeg poštujemo i cijenimo. Čeka nas izazovan derbi koji iziskuje prave pripreme', rekao je u najavi trener domaćina Matjaž Kek.

'Veseli pun stadion, kada dolazi ovako jak protivnik to znači da moraš dati sve od sebe. Dinamo je jedan od jačih suparnika koji je u posljednje vrijeme stigao na Rujevicu. Siguran sam da ćemo pronaći 11 igrača koji će ići na glavu za ovaj klub jer jedino tako možemo funkcionirati. I kada je najteže moramo biti zajedno,' dodao je.

Inače, Rijeka nema na raspolaganju zbog crvenih kartona Vešovića i Maleša, a probleme s ozljedama imaju Župarić, Žuta, Bradarić, Gavranović dok u svlačionici više nije Ristovski.

Pred Dinamom je teška misija. Rijeka od kada se preselila na Rujevicu (kolovoz 2015.) nije izgubila utakmicu pred svojim navijačima.

'Očekuje nas derbi i veselimo se toj utakmici. Idemo pružiti što bolju igru i idemo svakako na pobjedu. Veselimo se punom stadionu i novim iskušenjima. Treba nastaviti gdje smo stali, ispraviti neke loše stvari i potencirati one dobre. Radimo i komuniciramo, treba ostati čvrsto na zemlji i u derbiju i u svakoj sljedećoj utakmici. Svaki je dan novo dokazivanje', pričao je Dinamov stručnjak Mario Cvitanović.

Rijeka-Dinamo 1:1, 27. kolo 2016./17. (sažetak), zadnji prvenstveni sraz na Rujevici

'Očekuje nas dobra Rijeka, bez obzira na priče o izostancima. Pokazala je u ovom dijelu prvenstva i prošle sezone da je šampion. Mi sutra igramo protiv šampiona. Međutim, ja želim da mi imamo gard pobjednika u svakom trenutku', zaključio je.

Za razliku od Keka, Cvitanović je imao slatke brige oko sastava sve dok se nije dogodio slučaj Soudani.  

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MAXtv To Go (usluga web & mobile) također ih mogu gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE

Dodajmo informaciju kako svi korisnici MAXtv-a mogu na isti način gledati utakmicu Hajduk - Slaven Belupo koja je na rasporedu od 21 sat (Arenasport 3).