MAKSIMIR - 17.15 SATI

Evo gdje možete gledati najveći hrvatski derbi i kojih je prvih 11 Dinama i Hajduka

17.12.2023 u 09:22

Bionic
Reading

Pred nama je najveći hrvatski derbi, na Maksimiru Dinamo dočekuje Hajduk (17.15, MAXSport 1), a javnost se najviše pita kojih 11 će na teren poslati treneri Sergej Jakirović i Mislav Karlogan

Prema zadnjim informacijama iz oba kluba Dinamo će tražiti prvu pobjedu protiv Hajduka ove sezone u sastavu: Zagorac – Ristovski, Theophile Catherine, Perić, Perković – Mišić – Kaneko, Ademi, Bulat Špikić – Petković.

S druge strane gosti će najvjerojatnije istrčati s ovih 11: Lučić – Moufi, Šarlija, Uremović, Diallo – Pukštas, Sigur – Benrahou, Krovinović, Sahiti - Livaja

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Važna utakmica iako mislim da se tu neće ništa odlučiti. Možda ona nekome može donijeti psihološku prednost. Cijelo ovo vrijeme imamo bodovni zaostatak uz dvije odgođene utakmice koje ćemo odigrati na proljeće i morati u njima pobijediti. Znamo što nam je činiti, pokušat ćemo sve napraviti da uz pomoć navijača pobijedimo u nedjelju', rekao je trener Modrih Sergej Jakirović te je dodao:

'Analizirali smo suparnika, imamo dva neugodna iskustva sa zadnjih derbija gdje smatramo da smo zaslužili puno više u odnosu na prikazano. Ovo je nova utakmica, moramo je odraditi maksimalno dobro, pronaći zadnji atom snage. Oni su svoju zadnju utakmicu igrali još prošli tjedan, u petak, a mi ovoga četvrtka. Uvjeren sam da će dečki naći dodatnu energiju, moramo sve napraviti da osvojimo tri boda.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Iz suparničkog kuta utakmicu je najavio trener Mislav Karoglan.

'Dinamo je u pozitivnom nizu. Imali su krizu, čupali se u posljednjim minutama, a svaki je derbi pola-pola. Ni kad dođe netko na Poljud nije favorit tako je isto i obrnuto. Dinamo će igrati i proljeće u Europi i to je uspjeh', kazao je za početak trener Bilih.

'Mi ćemo u ponedjeljak svakako biti prvi na ljestvici. Dinamu je utakmica puno bitnija i na njima je veći pritisak. Bod? Ne razmišljam o bodu. Kako odigrati na bod? Vjerujem da će Dinamo pokušati ući s maksimalnim brojem igrača. Rekao sam tisuću puta, branim se jedino kad me netko pritisne, a Dinamo to može. Dinamo je u prvom derbiju bio nadmoćniji 70 minuta, a izgubio je utakmicu. Nemam namjeru povući se i braniti u niskom bloku', dodao je.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Inače, Hajduk je slavio u oba prvenstvena derbija u aktualnoj sezoni. U prvom kolu odigranom na Maksimiru Bijeli su pobijedili rezultatom 2:1, preokretom u posljednjim trenucima utakmice. Dinamo je poveo pogotkom Bruna Petkovića, a za Hajduk su golove postigli Marko Livaja i Rokas Pukštas. U drugom derbiju odigranom na početku listopada Bijeli su na Poljudu pobijedili rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Emir Sahiti.

Više saznajte na SofaScore OVDJE

Glavni sudac utakmice je Patrik Kolarić iz Čakovca, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Goran Pataki iz Đakova, a četvrti sudac je Dario Kulušić iz Šibenika. VAR sudac je Igor Pajač, a asistent VAR suca Vedran Đuraka - obojica iz Sv. Ivana Zeline.

Standings provided by Sofascore