'bili' na maksimiru

U prošlom je derbiju presudio Dinamu, a sad je uvjeren: U Zagreb dolazimo po pobjedu

16.12.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk će velikim derbijem (nedjelja, 17. prosinca, 17.15 sati, MAXSport1, MAXtv) zatvoriti 19. kolo SuperSport HNL-a, ali i jesenski dio prvenstva. Veliki obračun na Maksimiru najavio je Emir Sahiti koji je u zadnjem derbiju zabio za pobjedu Hajduka

Slavio je Hajduk 1. listopada na Poljudu, Emir Sahiti zabio je u 59. minuti za pobjedu protiv Dinama, a sad sjajno lijevo krilo 'bilih' najavljuje sutrašnji derbi na Maksimiru.

'Atmosfera u momčadi je odlična, to se vidi i na terenu. Pred nama je treći derbi, najveća utakmica u Hrvatskoj i bit će teško. Međutim, spremni smo i nadam se da ćemo tamo otići dobiti utakmicu i pokazati karakter, našu snagu. Ništa drugo, samo idemo dobiti', kaže Emir Sahiti.

I Hajduk i Dinamo su u dobroj formi pa bi i sutrašnji derbi na Maksimiru trebao biti na nivou.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Dinamo se isto digao, vidi se to i na utakmicama, ali nas ne interesiraju drugi klubovi. Fokusirani smo samo na sebe, na našu momčad. Imali smo šest pobjeda i jedan remi, ali nismo izgubili hvala Bogu. Moramo ići dalje, biti bolji, nadamo se tako nastaviti', razmišlja Sahiti koji je u posljednjem derbiju zabio za pobjedu Hajduka:

'Bio je jako dobar osjećaj zabiti za pobjedu pred prepunim stadionom. Ne mogu to nikako zaboraviti. Kad gledam taj gol, opet se naježim, bilo je 34.000 ljudi na Poljudu. To svakako nije mala stvar odlučiti utakmicu u takvom ambijentu. Presretan sam što sam zabio, ali još više što smo dobili. Nadam se da će tako biti i u Zagrebu. Tamo nas čekaju naši navijači, Torcida, takve skupine nema nigdje. Nadam se da ćemo ih obradovati pobjedom', kaže Sahiti i zaključuje:

  • +29
SuperSport HNL: Lokomotiva - Hajduk (18. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Bilo bi lijepo završiti godinu pobjedom. Posljednja je utakmica jesenskog dijela, idemo dobiti da možemo mirno na odmor dva tjedna, a onda se opet vratiti u ritam pozitivnih rezultata, bit spremni za pripreme.'

Standings provided by Sofascore