IBRE NEMA KOD CITYJA

Evo gdje možete gledati napad Modrićevog Reala na Wolfsburg!

12.04.2016 u 12:01

Bionic
Reading

Obje uzvratne utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka nude pravi spektakl (Arenasport 1 i 3, 20:45). Real pred svojim navijačima lovi 2:0 protiv njemačkog Wolfsburga dok Manchester City kod kuće igra protiv francuskog PSG-a s kojim je nedavno odigrao 2:2 u Parizu

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr.
Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Prije tjedan dana Wolfsburg je odigrao jednu od najboljih, a Real jednu od najgorih utakmica u posljednje vrijeme. Nijemci su iskoristili opuštanje Španjolaca i došli do velike prednosti, ali u ovom dvoboju ništa još nije riješeno

Kada je ždrijeb spojio Real sa njemačkim Wolfsburgom u Madridu su već otvarali šampanjac, ali čini se da su radili ražanj, a zec je još bio u šumi. Opijeni velikom pobjedom u Barceloni Realovci su otputovali na prvi susret u Njemačku i doživjeli pravi potop. Real je u posljednje vrijeme igrao znatno bolje, no u Wolfsburgu je bio potpuno bezopasan, te danas mora nadoknaditi dva gola minusa. Koliko je stanje ozbiljno vidjelo se i po Zidaneovoj odluci da za vikend odmori velik broj prvotimaca kako bi ih imao potpuno spremne za uzvrat.

Zinedine Zidane svjestan je o koliko se velikom susretu radi:

'Ovo je velika utakmica u kojoj će ključ biti hladna glava. Bilo bi idealno doći u ranu prednost, no svjesni smo kako susret ne možemo riješiti u samo deset ili petnaest minuta. Pogotovo će nam teško biti ako Wolfsburg zabije, ali čak niti tada stvari neće biti gotove. Cilj nam je odigrati koncentrirano od prve minute i biti tijekom cijelog susreta na visokoj razini. Moramo biti strpljivi, graditi igru i pogodak će doći.'

Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Na pitanje kako će navijači reagirati u slučaju ako stvari ne budu išle u skladu s očekivanjima Francuz je dao nedvosmislen odgovor:

'Naši navijači žele vidjeti kako njihova momčad igra dobro, a siguran sam da ćemo im to i ponuditi. Rezultat prve utakmice sigurno nam komplicira stvari, no isto tako to je i velik izazov, a prave momčadi s izazovima se znaju nositi. Nama su naši navijači jako važni i siguran sam da će nas bez obzira na sve podržavati od prve minute, pa do samog kraja.

Situacija po pitanju izostanaka za francuskog je stratega idealna. Trenutno problema s kartonima nema.

Treba reći kako je Wolfsburg u posljednjih pet utakmica pobijedio samo jednom i to upravo Real Madrid pred svojim navijačima. U prvenstvu Heckingova momčad ne izgleda dobro o čemu svjedoči i trenutna skromna osma pozicija Bundeslige, no u Ligi prvaka Wolfsburg piše najljepše stranice klupske povijesti. Do četvrtfinala je Wolfsburg podosta mazio ždrijeb, no vrhunska prošlotjedna izvedba protiv snažnog Real Madrida definitivno je dokazala da se oni u ovoj fazi natjecanja nisu našli slučajno.
U subotu je Wolfsburg pred svojim navijačima remizirao s Mainzom.

Wolfsburg u Madrid nosi veliku prednost, no Hecking je svjestan da ga čeka paklena utakmica u uzvratu:

'U prvom smo susretu zaslužili respekt, a sada je na nama da budemo još veći u uzvratu. Mi želimo igrati nogomet, znamo da će gotovo 80 tisuća vatrenih navijača Real gurati naprijed. Nama treba još jedna nevjerojatna večer, želimo napisati našu povijest u Ligi prvaka. Uzbuđeni smo pred susret jer znamo da možemo kreirati povijest.'

U drugoj utakmici, koju možete gledati na kanalu Arenasport 3 (MAXtv), prema najavama City se ne namjerava povući, a PSG mora napadati.

Podsjetimo, Manchester City je odigrao 2:2 u Parizu, te mu i remiji 0:0 i 1:1 donose polufinale Lige prvaka, ali trener Pellegrini tvrdi da ne namjerava braniti stečeno, dok je PSG prilično podbacio u prvoj utakmici i sada mora u rizik jer mu za prolaz treba pobjeda ili neodlučeni rezultati s tri ili više golova

Premda su mnogi gurali Manchester City u ulogu autsajdera protiv prvaka Francuske, prva utakmica u Parizu je potvrdila da engleski klub ničim ne zaostaje, a rezultatom 2:2 na Parku prinčeva, čak je i stekao mnogo bolju početnu poziciju za uzvrat večeras na Etihadu.

Imao je Manchester City u Parizu i prednost i zaostatak, i razdoblja kada je dominirao i kada je bio podređen, ali u zbroju je pokazao mnogo dobrih stvari, a ne treba zaboraviti da su mu izvan stroja bili kapetan Kompany i Yaya Toure, dva iskusna i izuzetno bitna igrača, pogotovo u fazi obrane i razgradnje suparničkih napada.

Ovo je za trenutačno najbogatiji engleski klub prvo četvrtfinale Lige prvaka ikada, ali i posljednji ples čileanskog trenera Manuela Pellegrinija kojeg će naslijediti Josep Guardiola.

I remiji 0:0 i 1:1 vode ga večeras u polufinale, značajnu stvar napravili su domaćini isprovociravši i kartone Davida Luiza i Matuidija zbog kojih su Parižani silno oslabljen u ovom uzvratu, ali Zlatan Ibrahimović, Cavani, Di Maria i ostatak društva željni su revanša jer su podbacili na Parku prinčeva. Pogotovo Ibrahimović, kojem je Joe Hart kod 0:0 obranio kazneni udarac i bosanskog Šveđanina, koji uvijek na svom dresu nosi slovo ć na kraju prezimena, gurnuo u poziciju tragičara ako francuski klub ispadne.

Sprema se stoga divovska bitka na Etihadu, a Manuel Pellegrini tvrdi da mu nije ni na kraj pameti braniti početni rezultat.

'Ovo je veliki dan za klub, jedan od najvećih u povijesti za Manchester City. Znamo da nismo uvijek dali 100 posto u Ligi prvaka, ali očekujem snažnu podršku navijača kako bismo prošli u polufinale. Vjerujem u našu obranu, no uvijek je važno postići pogodak. Nećemo igrati na 0:0 jer smatram da bismo u tom slučaju izgubili. Tome me uče iskustva u protekle gotovo tri sezone', odlučan je strateg Manchester Cityja Manuel Pellegrini, a kapetan Kompany se nije oporavio, kao ni napadač Sterling, dok Yaya Toure ima realne šanse za nastup, ali je neizvjesno hoće li krenuti od prve minute.

'Svaka utakmica je drugačija, a premda je većina medija pisala da nemamo prevelike šanse protiv Parižana u gostima pokazali smo da su u krivu. U uzvratu ćemo težiti igrati svoju igru, a mi smo odavno momčad koja želi biti ofenzivna i tražiti golove, pogotovo na svom stadionu', naglašava strateg domaćih, koji vjeruje da će njegovi igrači biti mnogo mirniji od Parižana, koji su ipak u poziciji da moraju dobiti, što uz rizičniju igru generira i potencijalnu nervozu, te veću mogućnost za pogreške, koje se u pravoj tranziciji mogu kazniti preko Agüera i De Bruynea, koji su bili najbolji i najopasniji i u prvom dvoboju.

Nije zgoreg spomenuti i da je Zlatan Ibrahimović u međunarodnim klupskim natjecanjima igrao dosad 127 utakmica i postigao točno 50 golova. Bez njegovog doprinosa večeras neće PSG lako u polufinale, ali možda nesigurna obrana Cityja počasti i nekog drugog, kao što je njemu poklonila gol za 1:1 pri kraju prvog poluvremena u pariškom ogledu.

Za PSG su uzvrati u Engleskoj protiv Chelseaja ove i prošle godine bili sretni, a hoće li biti i treća sreća, nema druge nego vidjeti večeras...

Kompletne najave za obje utakmice (uz statistiku) pročitajte OVDJE.