Teški uvjeti

Evo kako Becker provodi dane u zloglasnom zatvoru i čemu se jako veseli; mora sam čistiti WC, ali ima pravo i na jedan luksuz

05.05.2022 u 15:12

Bionic
Reading

Nedugo nakon što je legendarni njemački tenisač Boris Becker osuđen na dvije i pol godine zatvora polako cure detalji kakvi su ga uvjeti dočekali u zloglasnom londonskom zatvori Wandsworth

Tako je tiražni njemački list Bild objavio priču s mnogo detalja o tenisaču koji je osvojio šest Grand Slam turnira i zaradio ogroman novac, ali je na koncu osuđen zbog pokušaja prikrivanja stotina tisuća funti imovine nakon što je proglasio bankrot. Dodajmo tome kako je prema nekim ekspertima njegovo bogatstvo u jednom trenutku iznosilo oko 120 milijuna eura. A uspio je bankrotirati!

Podsjetimo, Becker je početkom travnja osuđen po četiri optužbe prema britanskom zakonu o insolventnosti, uključujući neotkrivanje, prikrivanje i uklanjanje značajne imovine nakon stečajnog suđenja.

Ukratko, smješten je u ćeliju koju će morati sam čistiti. Njegov dan počinje između 7 i 8 sati ujutro, a završava u 8 navečer, kada ide u krevet, a još nije poznato hoće li za vrijeme boravka u zatvoru raditi neki od poslova koji se nudi.

Treba reći kako jed spomenuti zatvor star 170 godina, a prema nekim navodima prepun je prljavštine i štakora, te u njemu svoje kazne izdržava više od 1300 robijaša. Jedini luksuz za Beckera je što može koristiti fitness centar koji nije ni blizu onima na koje je navikao.

Ono što se zasad zna jest kako je Becker trenutačno sam u sobi te bi uskoro mogao dobiti cimera, ali je isto tako mu je rečeno da je strogo zabranjeno pušenje. Tako se doznaje da se cigarete mogu nabaviti samo preko švercera i cijene su poprilično visoke.

Isto tako se doznaje kako je Becker kao i svaki zatvorenik dobio za svoju sobu deke i jastuke, zatim plastični tanjur, šalicu, te naravno komplet zatvorske garderobe koji uključuje tri do četiri para čarapa te isto toliko komada donjeg veša i nekoliko majica.

A ono što je mnoge iznenadilo jest činjenica kako zatvorenici ne dobivaju nikakvo pomoćno sredstvo za čišćenje svojih soba te se moraju snalaziti kako znaju. Tako su neki zatvorenici iz tog zloglasnog londonskog zatvora otkrili kako za čišćenje koriste i stare četkice za zube ili WC papir.

No, Becker u tim teškim uvjetima neće biti dugo jer će ga za nekoliko tjedana prebaciti u bolji zatvor niže sigurnosti, a razlog je što njegova djela nisu bila nasilne prirode. Ta ga je vijest naravno razveselila jer u ovakvim uvjetima bi se možda i razbolio.

U novom zatvoru navodno će imati puno bolje uvjete, a trebao bi odslužiti nekih devet mjeseci te bi nakon toga ostatak kazne proveo u kućnom pritvoru s dobro poznatom električnom ogrlicom oko noge kakvu su njegovi fanovi dosad vidjeli samo u filmovima.

  • +3
Boris Becker Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN