RUŠI SVOJE REKORDE

Evo koliko je u karijeri dosad zaradila Mirjana Lučić-Baroni

25.01.2017 u 13:48

  • +4

Mirjana Lučić-Baroni

Izvor: Reuters / Autor: JASON REED

Bionic
Reading

Nakon što se Mirjana Lučić-Baroni pobjedom nad Čehinjom Karolinom Pliškovom plasirala u polufinale Australian Opena, smiješi joj se, osim napretka na WTA ljestvici, i rekordna zarada

Naime, trenutačno 79. igračica svijeta Mirjana Lučić-Baroni u svijet profesionalnih tenisačica ušla je u travnju 1997. kao 15-godišnjakinja i tada su je mnogi vidjeli kao 'nasljednicu Stefi Graff'. Međutim, zbog problema na relaciji otac-kći, o čemu Mirjana nerado govori, s majkom te braćom i sestrama pobjegla je u SAD gdje je okrenula novu stranicu u životu. Tenis je jedno vrijeme bio u drugom planu, ali Mikica, kako joj je nadimak, nije posustala.

>> Mikica na rubu suza: Jednom možda progovorim o teškim godinama

'Jednog ću dana ispričati veliku, dugačku priču o onome što mi se dogodilo. Nisam mogla ni sanjati da ću ponovno biti u ovoj poziciji', kazala je Mikica nakon pobjede na Rod Laver Areni gdje je pred gledateljima zaplakala.  Nema sumnje kako joj je kroz glavu prošlo sve što se dogodilo u posljednjih 20 godina kada je kao tinejdžerka igrala protiv najboljih.  Ono što je posebno zanimljivo jest podatak kako je Mikica ukupno od turnira u dosadašnjih 20 godina osvojila tek nešto više od tri milijuna američkih dolara (točno 3,010,984).

Kako bi ova australska priča bila posebna govori i podatak da bi Mirjana Lučić-Baroni ako primjerice osvoji Australian Opena dobila ček na nevjerojatnih 3,7 milijuna australskih dolara (oko 2,8 milijuna američkih dolara!) što znači da bi samo na jednom turniru zaradila gotovo kao u 20-godišnjoj karijeri. Ulaskom u polufinale Australian Opena Mikica je zaradila najmanje 900.000 australskih dolara odnosno oko 4,7 milijuna kuna. Ako Lučić-Baroni uspije u polufinalu pobijediti Serenu Williams ima zagarantiran ček na iznos od čak 1,9 milijuna australskih dolara (oko 10 milijuna kuna)...

'Znam da svakoj tenisačici ulazak u polufinale znači mnogo, ali za mene je to nešto posebno. Nikada neću zaboraviti ovaj dan i ovih nekoliko posljednjih tjedana. Ovime je ispravljeno sve ono loše što mi se u životu dogodilo. Doista je nevjerojatno da sam bila tako snažna i da sam se ustrajala u svojoj borbi', rekla je vidno uzbuđena Mirjana. Nakon plasmana u polufinale i emotivnih izjava jasno je da će jednoga dana o Mikici biti snimljen film jer u Melbourne je stigla tiho, vjerojatno jedina bez sponzora za sportsku opremu na cijelom turniru. Međutim, iz kola u kolo 34-godišnja Makaranka stigla je korak do jedne od najvećih senzacija u povijesti tenisa. 

Za finale će se 34-godišnja Mirjana Lučić-Baroni boriti protiv Amerikanke Serene Williams koja lovi svoj osmi trijumf u Melbourneu i rekordni 23. Grand Slam naslov.  Da je ovaj turnir poseban za Mikicu, govori i podatak kako je nadigrala dvije tenisačice koje su trenutačno u Top 5 na WTA ljestvici, Radwnasku (3) i Pliškovu (5), a već sada je sigurno kako će u ponedjeljak osvanuti na 29. mjestu pojedinačne WTA ljestvice. Inače, dosadašnji najbolji ranking joj je bilo 32. mjesto, na kojem je bila u svibnju 1998. godine.

'Nikada neću zaboraviti ovaj dan, ovime je ispravljeno sve ono loše što mi se u životu dogodilo', izjavila je hrvatska tenisačica  Za finale će se 34-godišnja Mirjana Lučić-Baroni boriti protiv Amerikanke Serene Williams koja lovi svoj osmi trijumf u Melbourneu i rekordni 23. Grand Slam naslov. To će Mikici biti prilika da se plasira u svoje prvo pojedinačno finale na Grand Slam turnirima. Jednom je bila u toj prilici, kao 16-godišnjakinja 1999. godine u Wimbledonu, kad je u tri seta poražena od Steffi Graf.

Lucic-Baroni's emotional on court interview Autor: YouTube