'karlo veliki'

Ovo su riječi junaka derbija; makar mu je sudac oprostio crveni karton

19.02.2018 u 08:53

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobijedili su Dinamo 1:0 u najvećem hrvatskom derbiju te su vratili kakvu takvu neizvjesnost prvenstvu. Međutim, 'modri' se trebaju zabrinuti jer u nedjelju su izgledali loše i bezidejno. Ni Hajduk nije bio nešto specijalno, no od 'bilih' se nije ni očekivala napadačka igra s obzirom da su oni bili gosti

Jedan od junaka najvećeg hrvatskog derbija bio je i vratar Karlo Letica koji je sačuvao svoju mrežu netaknutom upisavši nekoliko odličnih intervencija. I to kontra El Arabija Hilala Soudanija, 'Mr. Derbyja', koji se do ove utakmice nazabijao golova Hajduku.

  • +11
HT Prva liga, 22. kolo: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Zaključao je 'Karlo Veliki' ponovno svoja vrata, a nevjerojatan je podatak da u sedam od svojih osam službenih utakmica u Hajdukovom dresu, čuvar mreže bijelih nije primio zgoditak. 

Dinamo - Hajduk 0:1 (22. kolo 2017./18., 18.2.), sažetak Izvor: tportal.hr / Autor: Youtube

'Ne želim izdvajati sebe, ekipa je odradila posao na visokom nivou, svi smo zaslužni za ovu pobjedu. Radili smo naporno i to nam se sada vraća, prvenstvo je dugo i vjerujem kako se možemo još približiti Dinamu', istaknuo je Hajdukov vratar, a prenosi službena stranica kluba. 

Po drugi put ove sezone Mario Gavranović ga nije uspio svladati s bijele točke.

  • +16
Dinamo - Hajduk, navijači na derbiju 22. kola HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Prvi put mu je obranio udarac dok je igrao u Rijeci, sada je kao napadač Dinama promašio okvir gola.

'Opet sam ostao miran, primijenio sam istu taktiku i ponovno sam bio uspješniji. Ovo je bio moj debi iz snova u najvećem derbiju, stvarno velika stvar, velika pobjeda zbog koje sam jako sretan', zaključio je Letica.

Doduše, sve je moglo završiti i drugačije da je sudac Pejin u 52. minuti postupio po pravilima i vrataru Hajduka pokazao crveni karton zbog igranja rukom van 16-erca.

'Stvarno ne znam, to ćete vi bolje vidjeti', samo je kratko komentirao spornu situaciju, vjerojatno svjestan da bi demantiranje iste ispalo smiješno.

Leticino igranje rukom uoči pogotka Ohandze Autor: Youtube
Dinamo - Hajduk, šansa Soudanija 33' Izvor: tportal.hr / Autor: Youtube