tko je oštećen?

Tri iznimno sporne situacije zbog kojih će se još dugo pričati o derbiju!

18.02.2018 u 17:23

Bionic
Reading

Sudac Tihomir Pejin i njegovi pomoćnici imali su pune ruke posla u dvoboju Dinama i Hajduka ove nedjelje, a o tri njihove odluke još će se pričati nakon derbija...

Hajduk je golom Ohandze šokirao Dinamo na Maksimiru i upisao impresivnu pobjedu, no nije mogao niti ovaj derbi proći bez spornih sudačkih odluka.

  • +11
HT Prva liga, 22. kolo: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Prva se dogodila prilikom pobjedničkog gola Splićana, jer je u akciji koja je prethodila Letica zaustavio Soudanija igrajući rukom na samom rubu kaznenog prostora. Da je to Pejin kaznio, umjesto pogotka gostiju mladi golman dobio bi crveni karton i utakmica bi otišla u drugom smjeru.

Leticino igranje rukom uoči pogotka Ohandze Autor: Youtube

Splićani su prvi put bili frustrirani u 62. minuti, kada je Caktaš proigrao Saida, a ovaj matirao Livakovića, no pogodak je poništen zbog zaleđa. Prvi dojam nam je rekao da je odluka ispravna, ali gledanje usporene snimke pokazuje da je bilo zbilja gusto i radilo se o centimetrima.

Poništen gol Hajduka protiv Dinama 62' Autor: Youtube

Kontroverzni pak penal za Dinamo u 79. minuti uz isključenje Lopeza potpuno je izludio Željka Kopića i njegove igrače. Nije to izgledalo dovoljno uvjerljivo za kazneni udarac i mogao se tu dosuditi i prekršaj u napadu pa je Gavranović svima učinio uslugu kad je s bijele točke poslao loptu pokraj gola.

Promašeni penal Gavranovića 81' Izvor: tportal.hr / Autor: Youtube

U svakom slučaju, dovoljno tema za rasprave sljedećih dana...