NADMAŠENA SVA OČEKIVANJA

Evo zašto će ovogodišnja Wings for Life World Run utrka u Zadru biti zbilja posebna!

06.05.2017 u 13:38

Bionic
Reading

Sve je spremno za četvrtu zadarsku Wings for Life World Run utrku koja će u nedjelju 7. svibnja još jednom poslati jasnu poruku svijetu i potvrditi da Hrvatska ima veliko srce. Što je najljepše, u odnosu na prethodna izdanja koja su bila sjajna, ovogodišnje jamči još i više te nema sumnje da će biti zaista posebno...

U nedjelju točno u 13 sati po hrvatskom vremenu na šest će kontinenata startati globalna Wings for Life World Run utrka u kojoj će stotinu tisuća zaljubljenika u kretanje trčati zajedno samo s jednim ciljem: učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Jedna od najatraktivnijih lokacija za naći se u to vrijeme svakako će biti Zadar koji je potpuno spreman za spektakularno novo poglavlje svoje Wing for Life World Run bajke, a već i prije startnog pucnja sasvim je jasno da nas čeka nezaboravan i poseban sportski događaj koji će nadmašiti svoja prethodna izdanja, kao i sve slične utrke u Hrvatskoj.

Ovo su razlozi zašto...

Wings for Life World Run Autor: YouTube

Čudesna masovnost kojoj se svi dive

S čak osam tisuća prijavljenih sudionika koji će jurnuti sa zadarskog Foruma prema Jadranskoj magistrali utrka je oborila svoj rekord masovnosti, ali i više od toga. Vjerovali ili ne, hrvatska Wings for Life World Run utrka među tri je najveće u cijelom svijetu, a iza sebe je uvjerljivo ostavila i trkačke velesile poput Velike Britanije, SAD-a, Rusije, Australije, Italije, Španjolske i Poljske koje nisu uspjele privući toliki broj trkača kao naša mala zemlja. Podatak je to kojem se mnogi čude i dive te potvrđuje koliko je Hrvatska zavoljela ovu utrku.

Konkurencija jača nego ikad

Borba za trijumf također će biti najzanimljivija dosad. Čak sedam bivših Wings for Life World Run lokalnih pobjednika naći će se na startu, a među njima i branitelj naslova Dejan Patrčević, rekorder staze Matija Grabrovečki te najbolji hrvatski ultramaratonac Robert Radojković. Dodajmo tome sjajnog Kenijca Titusa Githua te australskog pobjednika Barryja Keema kao i šampione prvog hrvatskog izdanja Roberta Murića i Kimberly ReMine pa takva elita na startu jamči neizvjesnost na samom vrhu, a svi prognozeri se slažu da će stari rekord staze (57,36km) biti srušen i to prilično uvjerljivo.

Natjecatelji u kolicima najbrojniji dosad

Ono što posebno veseli je što broj sudionika u kolicima raste i bit će u nedjelju deset puta veći nego na prvom izdanju zadarske utrke. Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara oduševljena je Wings for Life World Run projektom, a njezini članovi se slažu da je ovaj svibanjski vikend za njih jedan od najzabavnijih u godini te su zadovoljni što toliko ljudi trči za one koji ne mogu, a posebno im se sviđa što mogu i sami kao ravnopravni natjecatelji sudjelovati u utrci te pritom rušiti vlastite sportske granice. Najbolji od njih će također biti proglašen pobjednikom i primiti nagradu.

Grad u potpunosti diše za utrku

Nema sumnje, Zadar je zaljubljen u Wings for Life World Run. To se potvrđuje svake godine, a natjecatelji se slažu da tako iskrenu potporu publike malogdje mogu doživjeti. No, ljubav ide i dalje od toga pa će pri organizaciji pomagati više od tisuću volontera, što je pet puta više nego na prvom izdanju te znatno više od prošlogodišnjeg. Broj volontera raste, kao i lokalna podrška, jer zadarska društvena zajednica prepoznala je važnost ovog projekta i čini sve kako bi njihova utrka bila na vrhunskom nivou.

Vremenski uvjeti dodatna draž i izazov

Tu je i ekstra faktor ove trkačke avanture. Natjecatelje u nedjelju čeka idealna temperatura od otprilike dvadeset stupnjeva na utrci, ali i poseban izazov, jer očekuju se promjenjivi vremenski uvjeti. Neki trkači obožavaju trčati uz laganu kišu, neki i ne, no bilo da bude oblačno, sunčano ili kišovito, entuzijazam sudionika bit će izniman i ništa ih neće zaustaviti. Možemo očekivati pregršt pretrčanih kilometara, kako od profesionalaca, tako i od rekreativaca.

Ako svemu tome dodamo odličan glazbeno-zabavni program, pozitivnu energiju koja je nezaobilazni dio Wings for Life World Run pokreta te pregršt osmijeha i dobrih namjera diljem grada, jasno je da je Zadar idealno mjesto za provesti dan ove nedjelje!