UZBUĐENJA U FORMULI 1

[FOTO] Kaos na startu odlučio VN Meksika! Max Verstappen majstorski iskoristio priliku i u prvom zavoju prošao bolide Mercedesa te na kraju došao do trijumfa

07.11.2021 u 21:51

Bionic
Reading

Pobjednik utrke za VN Meksika je Max Verstappen u Red Bullu. To je treća pobjeda nizozemskog vozača u ovoj zemlji

Verstappen je do druge uzastopne pobjede i 19. u karijeri došao nakon sjajnog starta, kada je s trećeg mjesta izbio na prvu poziciju. Drugo mjesto pripalo je vozaču Mercedesa i aktualnom prvaku Hamiltonu, dok je treći bio domaći vozač i član Red Bulla Sergio Perez.

Četvrti je bio Pierre Gasly u AlphaTauriju, a najbržih pet zaokružio je Ferrarijev Charles Leclerc.

Najbrži krug u utrci odvozio je u zadnjem krugu vozač Mercedesa Finac Valtteri Bottas koji je startao s pole positiona, ali nije uspio doći do bodova na 15. mjestu. njega je na startu udario Ricciardo pa se Finac izvrtio na stazi i tako mu je borba za postolje.

U ukupnom poretku, četiri utrke prije kraja, Verstappen ima 312.5 bodova, dok je Hamilton drugi s 293.5 bodova.

Sljedeća utrka je za Veliku nagradu Brazila, 14. studenog.

  • +12
Formula 1, VN Meksika, 2021. Izvor: EPA / Autor: Jose Mendez

'Ovo je nevjerojatno. Imati Checa kao momčadskog kolegu ovdje u Meksiku je nevjerojatno. Navijači ovdje su nevjerojatni. Oni vole Formulu 1', rekao je Verstappen.

'Dao sam apsolutno sve, čak sam imao odličnu borbu na stazi sa Sergiom. Stvarno sam uživao u utrci', poručio je Hamilton.

'Očito je da sam želio više, danas sam htio biti prili ili drugi za momčad.Želio sam dati svoje srce za ljude, zapravo sam ih mogao čuti dok sam prolazio ovdje', izjavio je meksički vozač Perez.