ATP UMAG

[FOTO] Tinejdžer koji je preko noći osvojio svijet sve bliži dolasku u Hrvatsku: Za njega je samo nebo granica

11.05.2022 u 07:41

Bionic
Reading

Svijet tenisa dobio je novu zvijezdu čiji je sjaj zasjao prošlog ljeta prvima ATP naslovom na umaškom turniru. On je Carlos Alcaraz i tek što je napunio 19 godina pobijedio je svog idola Rafaela Nadala, potom i prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, da bi do madridskog trofeja stigao slavljem protiv trećeg s ATP ljestvice Alexandera Zvereva

Pravi je trenutak da rezervirate dolazak u Umag krajem srpnja jer čini se da ćemo ga i ovog ljeta imati prigodu gledati uživo.

U Alcarazovu životu mnogo se toga promijenilo od lanjskog trijumfa u Umagu, no svojim nastupom, a i ponašanjem ostavio je dojam izvanserijskog sportaša.

'Prošle nam se godine predstavio kao vrlo skroman momak, pravi sportaš koji nije imao nikakvih posebnih zahtjeva i prohtjeva i vjerujem da će to tako biti i ove godine', kaže za HRT Tomislav Poljak, direktor ATP turnira Plava Laguna Croatia Open.

  • +12
Carlos Alcaraz, španjolski tenisač Izvor: EPA / Autor: David Fernandez

Iako je do Umaškog turnira ostalo još dosta vremena, veliki su izgledi za njegov povratak na terene Stella Marisa.

'Blizu smo dogovora s Carlosom Alcarazom i zaista nas veseli da je velika vjerojatnost da ćemo ga i ove godine gledati u Umagu. U Umagu je njegova priča počela, osvojio je svoj prvi ATP naslov prošle godine u Stella Marisu i taj meteorski uspon koji ga je za sada doveo do šestog mjesta na svijetu je krenuo s Umagom. Izgradili smo taj odnos koji nas stavlja u privilegiranu poziciju da ga vidimo u Stella Marisu.'

  • +7
Novak Đoković - Carlos Alcaraz, polufinale Mastersa u Madridu, 2022. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Što Alcaraza čini toliko posebnim da već danima ne silazi sa svjetskih sportskih naslovnica?

'Naslovom u Madridu on je ispisao povijest svjetskog tenisa. Nitko nikada nije pobijedio Nadala i Đokovića na zemlji i zaista je pokazao svu raskoš svog talenta, ne samo u Madridu  nego i naslovima U Miamiju i Barceloni i Rio de Janeiru i zapravo došao tako visoko na ATP ljestvici i kada se gledaju samo bodovi osvojeni u 2022. on je gotovo prvi tenisač svijeta, zaostaje za Nadalom tek 70 bodova  i vjerujem da u tjednima koji su pred njime pogotovo u Parizu i u Roland Garrosu može nastaviti taj svoj čudesni niz i za njega je samo nebo granica u ovom trenutku' zaključio je Poljak za HRT.. Treba li vam bolji razlog da budete u Umagu od 22. do 31. srpnja?