sretan je rezultatom

Gattuso najavio uzvrat i jedan detalj koji ga brine: Nama će sigurno biti teže

26.07.2024 u 08:50

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka ostvarili su pobjedu u prvom službenom nastupu nove sezone, pobijedili su na Poljudu s 2-0 (2-0) HB Torshavn, predstavnika Farskih otoka u prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige.

Filip Uremović je postigao prvi pogodak u 19. minuti, dok je u 30. Marko Livaja realizirao jedanaesterac za 2-0. Kompletan posao još nije obavljen, a Splićani ga moraju privesti kraju za sedam dana, na uzvratu u Torshavnu. Bila je ovo prva službena utakmica koju je na trenerskom mjestu Splićana odradio legendarni Gennaro Gattuso.

Trener Bijelih dao je sljedeći komentar na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice.

'Vidio sam dosta pozitivnih stvari. HB je momčad koja ima jasne karakteristike. Kada nismo bili dobri u presingu oni bi izlazili s loptom. Prvo poluvrijeme je mogao biti puno uvjerljiviji rezultat. Svidio mi se presing, povratak po izgubljenoj lopti. Rasti ćemo iz utakmice u utakmicu.'

'U nedjelju i ponedjeljak idemo u Prugovo trenirati dva dana kako bi se privikli na teren s umjetnom travom. HB je ovdje imao neprilike. Dočekalo ih je toplo vrijeme i normalna trava. Nama će sigurno biti teže u uzvratu, ali moramo se dobro pripremiti.' zaključio je Gattuso.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Uzvratna utakmica odigrat će se 1. kolovoza u 21 sat na stadionu Gundadalur.