SUPERSPORT HNL

Gattuso nije odradio presicu; evo kako je najavio derbi protiv Dinama

12.09.2024 u 16:37

Bionic
Reading

U petak (20 sati, MAXSport1, MAXtv) se na Maksimiru igra utakmica 6. kola SuperSport HNL-a i prvi derbi između Dinama i Hajduka ove sezone

Hajduk na Maksimir putuje u uzdrmanoj atmosferi izvan terena, nakon odlaska Nikole Kalinića s pozicije sportskog direktora i njegovog oštrog napada na klupsko vodstvo.

Međutim, Bijeli pobjedom mogu preskočiti Dinamo i, barem privremeno, postati vodeća momčad prvenstva. Trener Gennaro Gattuso nije održao konvencionalnu presicu uoči utakmice nakon što je jučer predsjednik Ivan Bilić sazvao izvanrednu kao odgovor na Kalinićeve optužbe.

Gattuso je utakmicu najavio u prilogu klupske televizije, HDTV:

'Igramo protiv kluba koji je navikao na ovakve utakmice. Oni ih igraju stalno, a mi moramo biti veliki Hajduk. Idemo u Zagreb po dobar rezultat. Dinamo je dobar, a mi ćemo dati sve od sebe', rekao je.

  • +29
Hajduk - Osijek (31.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Mi smo ove sezone već pokazali da možemo odigrati velike utakmice. Pokazali smo i dobru igru. Neki su igrači otišli u svoje reprezentacije i nisu trenirali s nama, ali oni koji jesu, trenirali su maksimalno. Preostaje nam doliti malo benzina i ići u Zagreb dati maksimalno od sebe te odigrati utakmicu kako najbolje možemo i s jednom osobnošću.'

Lijepo je imati sve igrače na dispoziciji. Vraćaju se Bamba i Filip Uremović, iako je Josip Elez odigrao odličnu utakmicu i dao sve od sebe. Međutim, lijepo je imati sve igrače na okupu kako bismo mogli biti oni pravi.