BIT ĆE ZANIMLJIVO

Gattuso porukom čelnicima Hajduka ukazao na najveći problem; kako će oni reagirati?

16.08.2024 u 07:56

Bionic
Reading

Talijanski trener 46-godišnji Gennaro Gattuso, zajedno s igračima, potpisnik je jednog od sramotnijih Hajdukovih poraza. Jer splitski Bili, čija je vrijednost skoro desetak puta veća, nakon poljudskog poraza ispali su iz Konferencijske lige od slovačkog Ružomberoka

Bio je Gennaro Gattuso vidno razočaran, ustvari možda čak bolje reći i bijesan, nakon poraza (0:1) od Ružomberoka, momčadi koja je prošlu sezonu okončala na šestom mjestu slovačkog prvenstva.

U prvoj se izjavi pozivao na 'Boga nogometa', koji nije Bilima naklonjen, ali na konferenciji za medije bio je još konkretniji.

'Nije ovo moj osobni poraz. Ovo peče i boli, ali to je nogomet. Izgubili smo nevjerojatnu utakmicu, imali smo 5, 6 čistih prilika. U nogometu treba zabiti gol. Što da kažem momčadi? Patili smo cijelu utakmicu po izgubljenoj lopti. Ali, 15. kolovoza je, moramo gledati naprijed i izvući iz ovoga pozitivne stvari', rekao je Gattuso, a na pitanje o svom statusu i mogućem razgovoru s čelnicima kluba odgovara:

'Situacija je jasna. Siguran sam da ćemo igrati u nedjelju u prvenstvu. Ja sam trener koji trenira igrače. Klub dobro zna situaciju, zna što mi treba. Oni znaju da mi treba još igrača. Očekujem dobru sezonu. Nećemo plakati, dignut ćemo glavu. Nemamo momčad za igrati na dva kolosijeka. Mnoštvo je mladih igrača koji nisu spremni, ali će s vremenom rasti.

Zašto ne dajete veću prigodu mladim igračima?

'Tako sam vidio utakmicu. Dobro smo izgledali na terenu. Durdov i Antunović su išli na kraju. Možda sam Antunovića trebao uvesti sedam-osam minuta ranije'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Tijekom priprema u Sloveniji, Darijo Srna je rekao da je bio s vama na večeri i da vam je ponudio Newertona. Ima li tu što novoga?

'Nakon ovakvog poraza ne bih pričao o igračima koji bi mogli doći. To su pitanja za sportskog direktora i predsjednika koji mogu reći kakva je situacija. Proteklih mjeseci pričao sam s mnogima, tako i za Newertona, ali najbolje je pitati klub da objasne potencijal za dovođenje novih igrača'.

  • +14
Hajduk - Ružomberok, igrači Hajduka nakon poraza, 15.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Je li ovo tip igre koji želite gledati dalje?

'Ovo je teško za prihvatiti, ali moramo gledati naprijed. Momčad je dala sve na terenu. Igračima sam rekao da se nalazimo u sredini kolovoza, ali idemo naprijed, zaliječiti rane i dignuti glave. Ukoliko dobro siješ, siguran sam da ćemo ubirati plodove. Najvažnija mi je profesionalnost, a to u ekipi imam. Ovo peče, ali u nedjelju nas čeka važna utakmica s Varaždinom. To je za nas jedina iduća misija'.

Kakva je situacija sa Sigurom i kolika ga pauza čeka?

'Ništa strašno. Na treningu smo vježbali penale, kod jednog je osjetio neugodnost. Stao je, pregledali smo ga. Riječ je o problemu s kvadricepsom. Preskočio je utakmicu kako ne bi pogoršao ozljedu'.

Jeste li ovaj tjedan osjetili da je fokus bio na 'slučaju Perišić'?

'Ne vjerujem da je to utjecalo, pogotovo jer smo odigrali ovakvu utakmicu. Situacija s Perišićem je jasna. Velik je igrač, dao je mnogo hrvatskom i svjetskom nogometu. Od prvog dana je bilo jasno da želi otići. S tim se čovjek pomiri i to ti ne oduzima energiju', zaključio je Gattuso, a prenosi Dalmatinski portal.

Hajduk - Ružomberok 0:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX sport
  • +53
Hajduk - Ružomberok, Konferencijska liga, 3. pretkolo, 15.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic