supersport hnl

Gennaro Gattuso sve iznenadio opisom trenera Istre: Tramezzani? Ludi konj...

23.08.2024 u 12:55

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u 4. kolu SuperSport HNL u nedjelju gostuju kod Istre 1961 u Puli (18.15 sati, MAXSport1, MAXtv). Susret je najavio trener 'bilih' Gennaro Gattuso

Zanimljivo je bilo na konferenciji za medije Hajduka uoči nedjeljnog gostovanja 'bilih' kod Istre 1961 u Puli (18.15 sati, MAXSport1, MAXtv). Trener Hajduka Gennaro Gattuso na sebi je svojstven način najavio taj sraz.

'Bamba, Šarlija, Sigur i dalje imaju problema s ozljedama, a neko vrijeme neće biti ni Moufija. U srijedu smo krenuli s pripremama za utakmicu s Istrom, malo smo došli sebi', rekao je trener Hajduka Gennaro Gattuso, a zatim na pitanje tko će zamijeniti Šarliju i Moufija odgovorio:

'Na poziciji stopera imamo Prpića i Eleza. Šimun Hrgović je igrao desnog beka, može on to odigrati.'

Biste li bili razočarani bodom kod Istre?

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nisam trener koji kalkulira. Čeka nas kompleksna utakmica. Istra je ozbiljna momčadi, igraju presing po cijelom terenu. Trebat ćemo se boriti. Agresivni su na svakom dijelu terena, moramo biti pripremljeni na taj način njihove igre. Najviše ćemo se pripremiti s početnom postavom. Samo mi moramo biti 100 posto spremni u glavi i nogama...', upozorava Gattuso koji s trenerom Istre 1961 Paolom Tramezzanijem ima dosta poveznica. Igrali su i radili zajedno, a Tramezzani je svojevremeno vodio Hajduk...

'Trener Tramezzani je jedan od rijetkih s kojima se još čujem. Radili smo oboje i u Sionu. Radi dobro, mentalitet mu je bitan što se tiče njegove igre. Dosta je znatiželjan, čujem se s njim često, znam koje su mu mogućnosti', kaže Gattuso koji se s Tramezzanijem često suočavao na travnjaku:

'Kao treneri nismo igrali jedan protiv drugog. U nedjelju će biti prvi put. Nekoliko smo puta igrali jedan protiv drugog kao igrači. Pamtim zadnje kolo prvenstva 1998./'99. Igrao sam za Salernitanu protiv Piacenze. Tada smo nažalost ispali iz lige. Upravo sam se s njim porječkao, dobio sam zabranu igranja nekoliko utakmica', prisjetio se Gattuso te opisao Tramezzanija iz igračkih dana:

'Kao igrač bio je vrlo mišićav, jak u glavi, ali moglo bi se reći - ludi konj. Mogao je ostvariti kao igrač puno više. Otišao je u Englesku, bio u Tottenhamu. Kao igrač je nešto između Dialla i Melnjaka.'

  • +23
Hajduk - Varaždin (18.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Objasnili ste zašto mijenjate golmane, značili to da ćete doslovno svaku treću utakmicu mijenjati golmane?

'Malo sam pogriješio, nije sad doslovno svaku treću utakmicu. Ali ja volim kada ima konkurencije među golmanima. Ne želim nekoga sada ostaviti 4-5 mjeseci na klupi. Kalinića cijenim jako', pojasnio je Gattuso te otkrio koje sve problemi muče igrače uoči susreta s Istrom 1961:

'Za Krovinovića ne brinite, imao je nekih problema s leđima, ali ne bojte se, izlazimo na teren s 11 igrača i svi će biti spremni. Što se Durdova tiče, vidjet ćemo sutra, imao je temperaturu. Kalik dobro radi, zadovoljan sam njegovim pristupom i igrom', zaključio je trener Hajduka Gennaro Gattuso.

Standings provided by Sofascore