nemili događaj

Varaždin oštro uzvratio Hajduku na prijavu navodnog pljuvanja skupljača lopti

22.08.2024 u 16:23

Bionic
Reading

Hajduk je prijavio igrača Varaždina Juricu Poldrugača koji je na Poljudu navodno pljunuo 14-godišnjeg sakupljača lopti u lice jer nije bio zadovoljan načinom kako mu je vraćena lopta...

Podsjetimo, Hajduk je prijavio nogometaša Varaždina Juricu Poldrugača koji je navodno pljunuo 14-godišnje dijete u lice jer nije bio zadovoljan načinom kako mu je na utakmici Hajduka i Varaždina vraćena lopta. Poldrugač je uz to optužen i za blasfemiju jer je opsovao malodobnog sakupljača lopti na Poljudu. Za podnošenje službene prijave čekalo se sve do danas, a razlog je to što su se prikupljali svi potrebni dokazi.

O nemilom se događaju oglasio i NK Varaždin koji tvrdi da materijala za prijavu nije bilo. Priopćenje Varaždina prenosimo u cijelosti...

'NK Varaždin je službeno prvu informaciju o navodnom incidentu koji uključuje našeg igrača Jurica Poldrugač na utakmici 3. kola SuperSport HNL zaprimio dana 22. 8. 2024. u 13:00 od strane Hrvatskog nogometnog saveza dok je neslužbeno za incident doznano iz medija tokom jutra navedenog dana. Smatramo normalnim, kao što je običaj u komunikaciji između svih ostalih klubova članova SuperSport HNL ali i nižih rangova, prvo uputiti i prijaviti odgovornim osobama kluba navedeni navodni incident kako bi se prije uključivanja javnosti, nastojao međusobno razriješiti isti.

NK Varaždin uvijek se zalagao i zalagat će se za fer i korektno ponašanje kako na sportskim terenima tako i van njih te osuđujemo bilo kakve postupke kojima nije mjesto na sportskim terenima i narušavaju sigurnost sudionika utakmice odnosno sami integritet nogometne igre.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Uvidom u dobivenu snimku, jasno je vidljivo ono što se dešavalo zadnjih 20-ak minuta utakmice a to je namjerno odugovlačenje s povratkom lopte u igri od strane pobirača HNK Hajduk, što se više puta upozoravalo i službene osobe utakmice da obrate pozornost. Nadalje, daljnjim pregledom snimke ne vidimo materijala za koji je HNK Hajduk prijavio našeg igrača, jer da se išta od navedenog i desilo – reakcija pobirača lopti i glavnog svjedoka bila bi drugačija od one na snimci', navode iz NK Varaždina.

  • +23
Hajduk - Varaždin (18.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic
Standings provided by Sofascore