POGLEDAJTE POGOTKE

Gorica riješila Rudeš već u prvom dijelu; sve golove na utakmici zabili - stranci

02.03.2019 u 16:52

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici 23. kola Hrvatski Telekom Prve lige Gorica se pred oko 500 gledatelja lakoćom obračunala sa Rudešom 3:1

Rudeš je u prethodnim kolima osvojio tek četiri boda (iz četiri remija) i bilo je teško za očekivati da zagrebački prvoligaš može nešto napraviti kod hita prvenstva Gorice koja lovi četvrtu poziciju koju drži Lokomotiva.

Potvrdilo se to već u prvih 45 minuta kada je domaćin riješio pitanje pobjednika, jer se na odmor otišlo sa 3:0, a glavnu ulogu su u redovima Goričana po običaju imali stranci koji su postigli sva tri pogotka.

Gostujući otpor je slomljen u 21. minuti kada je nakon opsade kaznenog prostora Rudeša jedno ubacivanje s lijeve strane Ndiayje s par metara piknuo u mrežu.

U 37. minuti bilo je 2:0, bio je to uabačaj s desne strane je glavom pospremio najbolji strijelac domaćina Poljak Zwolinski.

U 44. minuti drugi put se u strijelce upisao Senegalac Ndiayje koji je opet bio na pravom mjestu te mu nije bilo teško ugurati loptu sa metar od gola.

Nastavak utakmice donio je pad tempa i odrađivanje posla za Goricu koja se zadovoljila velikom prednošću koju je rutinski čuvala.

  • +7
Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, HNK Gorica - NK Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Ipak, u 82. minuti popustila je koncentracija domaće obrane, a Bjelorus Lisakovich postigao je počasni pogodak za konačnih 3:2. Tako su sva četiri gola na utakmici bila djelo nogometaša iz inozemstva.

Gorica se učvrstila na petoj poziciji sa 35 bodova, jedan manje od četvrte Lokomotive i četiri više od šestog Hajduka. Rudeš sa četiri boda već odavno može razmišljati o drugoligaškom društvu.