olmo je 'kriv' za sve

Gundogan se vraća u Man.City, a Barcelona je morala pristati na novo poniženje

21.08.2024 u 10:24

Bionic
Reading

Nakon samo jedne sezone Ilkay Gundogan (33) će napustiti Barcelonu i vraća se u Manchester City. Njegov odlazak s Nou Campa najbolji je pokazatelj u kakvom se ponižavajućem položaju nalazi katalonski velikan

Ilkay Gundogan je prošlog ljeta nakon sedam godina sve iznenadio i napustio Manchester City. Kao slobodan igrač odlučio je karijeru nastaviti u Barceloni, ali nije mogao ni sanjati kako će njegova 'avantura' kratko trajati...

Bio je Gundogan prošle sezone jedan od najstandardnijih i najboljih igrača Barcelone, odigrao je 51 utakmicu u svim natjecanjima, zabio je pet golova i još 14 puta asistirao suigračima. No, sve je prije nekoliko dana šokirao objavom da nakon samo godinu dana odlazi iz Barcelone!

Da, Gundogan se vraća u redove Manchester Cityja, Pep Guardiola jedva je dočekao da se predomisli i vrati u 'staro jato'.

S druge strane, navijači Barcelone su ljutiti jer je klub još jednom doživio nevjerojatno poniženje zbog nezavidne financijske situacije u kojoj se nalazi.

Naime, Gundogan se u City vraća kao slobodan igrač, bez eura odštete jer je Barca odlučila dati mu sporazumni raskid ugovora.

Realno, to je i jedini logični potez jer samo tako mogu osloboditi dio sredstava (Gundoganova godišnja plaća i mogući bonusi) kako bi napokon registrirali Danija Olma, a potom još i neko od potencijalnih pojačanja ako uspiju do kraja prijelaznog roka nekog nagovoriti da dođe na Nou Camp.