BROJKE NE LAŽU

Hajduk ima daleko najvjernije navijače u regiji, Dinamo se smjestio tek na deseto mjesto. Čak pet klubova iz BiH je ispred Modrih

28.12.2021 u 08:24

Bionic
Reading

Zanimljivu objavu donijela je stranica Zona Dinamo na Facebooku, čije je administratore nedavna izjava srpskog igrača u redovima Dinama Komnena Andrića ponukala na istraživanje posjećenosti domaćih utakmica na području regije

Zanimljivu objavu donosi stranica Zona Dinamo, čije je administratore nedavna izjava srpskog igrača u redovima Dinama Komnena Andrića ponukala na istraživanje posjećenosti domaćih utakmica na području regije.

Andrić je izjavio da ovogodišnja momčad Dinama zaslužuje veću podršku navijača posebno u 'malim' utakmicama HT Prve lige, o kojima ovisi naslov prvaka Hrvatske te europski nastupi iduće sezone.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Zona Dinamo otkriva kako je Hajduk s prosječnih 9867 gledatelja na Poljudu, pri čemu nedostaje odgođena utakmica s Dinamom, daleko najgledanija momčad na području bivše Jugoslavije. Na drugom mjestu je beogradska Crvena zvezda koju po utakmici prati 6249 navijača, dok sarajevski Željezničar s 3624 navijača na domaćem terenu drži treće mjesto.

Dinamo je tek na desetom mjestu s 2287 navijača po utakmici na Maksimiru i na rubu je ispadanja iz TOP 10 klubova jer Partizan na 11. mjestu ima prosjek od 2280 gledatelja, dakle samo sedam manje od Dinama.

  • +29
Navijači pred utakmicu Hajduk - Osijek, 20. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Bolno zvuči činjenica da se među 10 najgledanijih klubova čak njih pet iz Bosne i Hercegovine našlo ispred Modrih kad u obzir uzmemo sve parametre i potencijal Dinama u usporedbi s navedenim klubovima', ističu na stranici Zona Dinamo.