DERBI SVETOG DUJE

Hajduk je možda bolji, ali Split je svježiji i iskusniji

28.07.2013 u 09:01

Bionic
Reading

Tko je 'gazda' u gradu, odnosno favorit u splitskom derbiju (nedjelja, 21 sat, Arenasport3)? Na Tribina.hr postavili smo to pitanje i dobili međusobno dosta različite odgovore

Članovi communityja na portalu u svojim su najavama naglasak stavili na činjenicu da mlada Hajdukova momčad igra u ritmu dvije utakmice tjedno, što bi gradski rival RNK Split mogao iskoristiti, iako je prevladavajuće mišljenje da Hajduk ipak ima nešto kvalitetniju momčad.

Gradski derbi u Split se svakako isplati pogledati, samo je šteta što ćemo biti uskraćeni za praćenje vjerojatno najboljeg igrača u gradu - Ante Rebića, zbog rijetko viđene gluposti i isključenja protiv Istre', piše Realovac. 'Unatoč moćnoj momčadi Splita predvođenoj iskusnim tercetom Križanac-Dujmović-Bilić, dojma sam da je Hajduk ipak blagi favorit u utakmici. Od prve minute se vjerojatno vraća Kouassi iliti Kvasina koji će biti udarna igra Hajduka, a također očekujem veliki doprinos od Anđelkovića koji je ovogodišnje najveće pojačanje i moram priznati da me impresionirao, te Mikanovića kao novog lica i beka sa velikim potencijalom.'

Zgberozg razmišlja ovako: 'Bijeli su protiv Rijeke odigrali odličnu utakmicu u kojoj su gotovo cijelo vrijeme dominirali, ali na kraju nisu imali sreće pa je Rijeka uspjela izjednačiti. Pošto je Split ipak slabija momčad od Rijeke, kladio bih se na pobjedu Hajduka, koji će na ovoj utakmici sigurno preuzeti dominaciju na terenu i stvarati prilike'.

Međutim, drugi smatraju da će presuditi svježina. 'Split ima jako dobru momčad i odmorne igrače, dok Hajduk ima mlade igrače koji su igrali u Europi i ne baš široku klupu koja bi mogla održati kvalitetu prve momčadi. Pitanje je koliko će se Hajdukovi nogometaši uspjeti odmoriti nakon naporne europske utakmice', kaže diablos, a BruceWayne zaključuje: 'Domaći nisu igrali preko tjedna i favoriti su protiv Hajduka, jer pitanje je koliko će gosti svježi i spremni istrčati na Park mladeži'.