polufinale kupa

Hajduk je u Koprivnici slavio tek jednom u zadnje četiri godine; evo gdje gledati današnju utakmicu

12.04.2023 u 10:21

Bionic
Reading

Slaven Belupo danas (17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa u Koprivnici dočekuje Hajduk

Statistika je uoči današnje (17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv) utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa na strani domaćina, Slaven Belupa. Naime, Hajduk u Koprivnici nije slavio od studenog 2020. godine. To je jedina pobjeda 'bilih' u gostima kod Slaven Belupa od ožujka 2019. godine, od tada imaju tu pobjedu te tri poraza i tri remija u gostima kod 'farmaceuta'!

Ne treba niti napominjati kako je Kup specifično natjecanje, favoriti često dožive gorko iznenađenje, poput Dinama na gostovanju kod Šibenika prije točno tjedan dana.

Kup je, igra se za ulazak u finale. I za nas i Slaven Belupo je jako bitno. Veselimo se izazovu. Igraš nogomet, treniraš, mučiš se da igraš velike utakmice, a ovo je sigurno jedna od najvećih ove sezone', rekao je trener Hajduka Ivan Leko u najavi utakmice, a potom se osvrnuo na posljednji ogled s 'farmaceutima'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Neugodna su ekipa. Znaju se braniti, malo golova primaju, opasni u kontri. Na Poljudu smo ih dobili golom Mikanovića. Znamo da je Koprivnica teško gostovanje za nas, ali svjesni smo važnosti utakmice. Poznajemo protivnika, očekujem dobar Hajduk jer godinama nam je jako teško u Koprivnici. Uvijek su to utakmice pune duela, ekscesa, intenziteta.'

Da, Hajduk brani naslov u Kupu, a Slaven Belupo priželjkuje prvi trofej u klupskoj povijesti. Do sada su 'farmaceuti' dva puta stizali do finala, a oba je puta bolji bio Dinamo (2007., 2016.).

  • +21
Hajduk - Istra 1961 (28. kolo SuperSport HNL-a, 7.4.2023.) Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Igramo jednu od najbitnijih utakmica ove sezone, radujemo se svi tome i nadam se da ćemo biti zaista na dobrom nivou', kazao je trener Slaven Belupa Zoran Zekić te dodao:

'Hajduk se dosta digao u zadnje vrijeme. O njihovoj individualnoj kvaliteti ne treba trošiti riječi. Mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo i nadam se da sami sebi nećemo raditi pritisak. Ovo je polufinale Kupa protiv odličnog protivnika, bit će i odlična atmosfera. Dakle, sve što smo vidjeli, ali se još nismo susreli u ovakvom natjecanju. Jedna je utakmica, zaista puno toga ovisi o nama, nadam se da ćemo biti konkurentni i da ćemo pokazati svoje pravo, zapravo najbolje lice što možemo.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +10
Slaven Belupo - Varaždin, 28. kolo, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Slaven Belupo nikad nije bio bliže trofeju, prvom u klupskoj povijesti...

'Ne razmišljam tako, već isključio o Hajduku. Da bi došao do trofeja moraš njih proći, pa tek onda u finalu o tome razmišljati. Daleko smo mi još od toga. Obje momčadi imaju neku svoju vrstu pritiska. Naravno da je Hajduk velik klub i da su očekivanja velika, da svake godine moraju osvojiti nekakav trofej. Mi ne možemo reći da nemamo pritisak, ali nadam se da je to pozitivan pritisak. Iskreno da vam kažem, ne zanima me hoćemo li mi biti divni i krasni, ili će poslije utakmice netko reći da je to izgledalo ovako ili onako. Najbitnije će biti, daj Bože, da prođemo u finale', zaključio je Zoran Zekić.