OSTAO U MAKSIMIRU

Hajduk pokušao Dinamu oteti najvećeg dragulja; evo što se događalo

16.09.2024 u 09:12

Bionic
Reading

Mogao se dogoditi bombastičan transfer iz Dinama u Hajduk. Belinho, najveći dragulj zagrebačkog kluba, bio je na odlasku iz Dinama.

Hrvatski prvak ponudio je dječakovom ocu stipendijski ugovor za njegova sina u visini od 400 eura mjesečno na tri godine, što je Belinhova oca šokiralo.

Menadžer Andy Bara ljutito je tada otišao u Dinamo i zaprijetio da će Belinha odvesti u trećeligaša Kustošiju, klub koji on financira. Pokušao se i Hajduk uključiti u dovođenje Belinha, ali je Bara prelomio i odlučio ostaviti 15-godišnjaka u Dinamu bez ugovora.

'Dinamo je tada prezentirao u medijima da Bara otima nešto što sam im ja dao. Dinamo nije ispoštovao dogovor, sve imamo u mailovima. Nisu bili korektni', rekao je Bara u Podcastu Inkubator.

'U tom trenutku zove Hajduk, nudi sve te troškove, nudi sve korektno. Ja im kažem da ja to neću napraviti, da ja to ne mogu napraviti. Svaka im čast, hvala im, ali to ne mogu napraviti.'

Preokret se dogodio na sastanku s novim Dinamovim sportskim direktorom Markom Marićem.

'Zove me Marko da sjednemo. Kaže da zna sve što je bilo... Dogovorili smo da ostane dijete u Dinamu dok je Marko tu. Dinamo i dalje nema nikakvu obvezu prema njemu, ne financiraju ga, ne plaćaju roditelja, ne plaćaju kuću, hranu... U jednom trenutku mu je bivša uprava zabranila hranu na stadionu, uzeli su mu bonove. Onda mu je Marić na svoju ruku dao bonove. Stara uprava Dinama nije bila korektna, nova je fenomenalna.'

Belinho, rođeni Brazilac koji je odlučio u budućnosti nastupati za Hrvatsku, tako je ostao u Dinamu gdje igra za kadetsku momčad. Ove sezone je odigrao četiri utakmice i zabio jedan gol.