SLAVLJE 'BILIH'

Hajduk sredio Lokomotivu i puše za vrat Dinamu

28.08.2013 u 19:52

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobijedili su na gostovanju u Maksimiru Lokomotivu 3:1. Igrači trenera Igora Tudora pokazali su više od svojih protivnika te su sasvim zasluženo slavili usred Maksimira

U zaostaloj utakmici petog kola MAXtv prve lige Hajduk je u Maksimiru pobijedio Lokomotivu 3:1. Domaćini su u najavi ovog ogleda tvrdili kako žele pobijediti Hajduk te tako zasjesti na čelnu poziciju na ljestvici, no igrači trenera Ivkovića su protiv Hajduka pokazali dosta blijedo lice.

S druge strane Hajduk je protiv 'lokosa' odigrao jednu vrlo dobru utakmicu, iako su prvu priliku u utakmici imali domaćini. Igrala se 10. minuta kada se Pjaca sjurio u kazneni prostor Hajduka, no golman 'bilih' uspio je na vrijeme izaći sa svojih vrata i spasiti siguran pogodak.

Lokomotiva - Hajduk 1:3; u 69. minuti Andrijašević je postigao i treći pogodak Hajduka


Kako je vrijeme prolazilo, tako je i Hajduk pohvatao konce igre te su u 18. minuti preko Bencuna zaprijetili da bi u 23. minuti Mesarić srušio Maglicu u kaznenom prostoru, a iz jedanaesterca je siguran bio Franko Andrijašević.

Lokomotiva se nije predala nakon primljenog gola. Pokušali su 'lokosi' doći do izjednačenja, pa je tako veliku prigodu imali u 35. minuti kada je Matas lijepo asistirao Pjaci, no u posljednji tren mu je uklizao Maloča

Lokomotiva - Hajduk 1:2: U 59. minuti Petar Mišić je postigao eurogol


Do kraja poluvremena Hajduk je došao do još jednog gola nakon krasne akcije koju je završio u 45. minuti Anton Maglica

Nastavak je donio probuđenu Lokomotivu koja je odigrala daleko bolje nego u prvom poluvremenu, pa su tako u 59. minuti eurogolom Petra Mišića domaćini smanjili zaostatak. Lokomotivini pokušaji da dođe do izjednačenja otvarali su gostima iz Splita mogućnost da zaprijete preko kontranapada, a također je domaća obrana protiv Hajduka bila propusna i vrlo lako 'ispadala iz igre'.

Lokomotiva - Hajduk 0:2; Anton Maglica u 45. minuti pogađa za 2:0


U jeku napada Lokomotive sijevnula je kontra 'bilih' koju je Andrijašević krasnim udarcem glavnom nakon ubačaja Vršajevića pretvorio u gol i sigurno vodstvo splitskog sastava. Do kraja utakmice 'bili' su mogli i povećati vodstvo, pogotovo u 87. minuti kada je Maloku iz izgledne pozicije pucao pored gola Lokomotive. Hajduk je tako isprao gorak okus nakon poraza u Puli te u pozitivnom raspoloženju iščekuje gostovanje u Puli, dok je Lokomotiva ispustila priliku da zasjedne na prvo mjesto na tablici.

Lokomotiva - Hajduk 0:1; Franko Andrijašević u 22. minuti donosi prednost Hajduku