GRUZIJAC HEROJ

Hajduk trijumfom zauzeo vrh ligaške ljestvice!

21.09.2013 u 20:50

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka 'potrvdili su' pobjedu u derbiju nad Dinamom novom pobjedom na svom travnjaku. U 10. kolu MAXtv Prve lige na Poljudu su svladali Zadar rezultatom 1:0, a jedini pogodak za bijele djelo je pojačanja iz Gruzije Giorgija Iluridzea

Već tradicionalno dobro popunjeni i raspjevani Poljud veselio se već nakon devet minuta. Ubacio je Maglica, lopta se nezgodno odbila od Zadrovog braniča Mate Neretljaka i došla točno na nogu Iluridzea koji zabija svoj prvi gol u dresu Hajduka.

Bijeli su čitavim tijekom susreta imali terensku inicijativu, a u prvom dijelu su bili i dominantna sila ma travnjaku. Ipak, rezultat nisu uspjeli povisiti i u nastavku je Zadar uspio doći do daha i prilika za izjednačenje. Gosti su prijetili uglavnom nakon dobrih ubačaja Mirka Hrgovića (koji je ponovno 'čašćen' zvižducima na Poljudu), a u ulozi nesuđenog relaizatora uglavnom se nalazio još jedan bivši Dinamovac Josip Tadić. Dva je puta pucao točno u vratara Kalinića, a treći je pokušaj bolje naciljao ali mladi Hajdukov vratar odlično se ispružio i zaustavio loptu.

Jedini pogodak na dvoboju zabio je Gruzijac Iluridze


Završnica je donijela relativno mirno zatvaranje dvoboja od strane Tudorovih igrača i novu pobjedu Hajduka kojom su barem privremeno zasjeli na vrh ljestvice s dva boda ispred Dinama i tri ispred Rijeke koji će svoje utakmice odraditi u nedjelju. Zadar ostaje u relativno mirnoj zoni i idućeg vikenda u Stanovima dočekuje Dinamo.