PREPREKE U EUROPSKOJ LIGI

Hajduk u Makedoniju, Riječani kreću u Walesu

11.07.2013 u 21:57

Bionic
Reading

Tri su hrvatska kluba, Hajduk, Lokomotiva i Rijeka, saznali protiv koga će igrati u 2. pretkolu Europa lige, 18. i 25. srpnja

Suparnik Hajduku bit će makedonsko Turnovo koje je tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacilo litavsku Suduvu. Makedonci su prošli tjedan u gostima izborili obećavajućih 2-2, ali u uzvratu su prošli dalje kroz ušicu igle. Suduva je dvaput vodila, a Turnovo je izjednačilo na 2-2 u sedmoj minuti sudačke nadoknade pogotkom Dejana Blaževskog. Nakon produžetka bez golova domaći su nogometaši ipak bili sretniji s bijele točke i sada im slijede okršaji protiv Splićana.

Snimka prvog dvoboja Turnova i Suduve


Dinamo Minsk je već u prvoj utakmici kao gost bio bolji od litavske Kruoje (3-0), a u četvrtak je pred svojim navijačima slavio s 5-0 i u 2. će pretkolu igrati protiv zagrebačke Lokomotive.

Suparnik nogometašima Rijeke će, pak, iznenađujuće biti velški Prestatyn Town koji je izbacio latvijski Liepajas Metalurgs iako je u prvoj utakmici kod kuće poražen s 2-1. No, u uzvratu su Velšani slavili s istovjetnih 2-1, a potom su bili uspješniji i u izvođenju jedanaesteraca (4-3).


Europa liga, 1. pretkolo, uzvratne utakmice:

Turnovo - Suduva 2-2, 5-4 nakon penala; prva utakmica 2-2
Liepajas Metalurgs - Prestatyn Town 1-2, 3-4 nakon penala; prva utakmica 2-1
Dinamo Minsk - Kruoja 5-0; prva utakmica 3-0

Kratka priča o putu do Europe Prestatyn Towna