NOVI POČETAK

Hajduk već zna kada ga čekaju prve utakmice u novoj europskoj sezoni, a ostali?

06.05.2024 u 20:40

Bionic
Reading

Tri kola prije kraja SuperSport HNL-a,stvari se kristaliziraju. Dinamo, Rijeka i Hajduk su već osigurali mjesto u Europi za sljedeću sezonu, dok se Osijek i Lokomotiva još bore za preostalo mjesto, pri čemu je Osijek u ovom trenutku bliži ostvarenju tog cilja.

Hajduk će biti prvi hrvatski klub koji će službeno igrati u Europi ove sezone. Počet će od 2. pretkola Konferencijske lige kao nositelj, s prvim susretom zakazanim za 25. srpnja, a uzvrat tjedan dana kasnije, 1. kolovoza.

Ime protivnika za Splićane bit će poznato nakon ždrijeba Konferencijske lige 19. lipnja.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Hajduk bi trebao biti nositelj i u trećem pretkolu, ali ako doguraju do play-offa, suočit će se s teškim izazovima jer zbog slabog koeficijenta neće biti nositelji. Prošle sezone Hajduk je već na prvoj europskoj prepreci zapeo, izgubivši od grčkog PAOK-a u 3. pretkolu Konferencijske lige.

Što se tiče Dinama i Rijeke, već su osigurali barem jedno pretkolo Europske lige, što im pruža sigurnost u slučaju neuspjeha.

Trenutačno, Dinamo, ako osvoji naslov prvaka Hrvatske, može direktno u play-off Lige prvaka, dok bi u slučaju poraza imao zajamčeno mjesto u skupinama Europske lige.