nk hajduk

Evo koliko je Hajduk prodao dresova ove sezone

14.10.2024 u 19:04

Bionic
Reading

Hajduk je godinama surađivao s firmom sportske opreme Macronom, ali je od srpnja potpisao ugovor s Adidasom. Njemački gigant desetljećima oprema divove poput Real Madrida, Manchester Uniteda, Newcastlea, Juventusa, Bayerna...

Hajdukov marketing i prodaja donose značajan udio u budžetu kluba, posebice za navijače kluba koji broji preko 123 tisuće članova, a samo prošle godine prodano je 30 tisuća dresova, što je bio i važan argument u pregovorima s novim tehničkim sponzorom za osigurati što bolje uvjete.

Neke od detalja suradnje Hajduka s Adidasom tijekom priprema Hajduka na Bledu otkrila je za Slobodnu Dalmaciju Marinka Akrap, članica uprave za marketing i komunikacije. Akrap je tad pričala o važnoj ulozi Marka Livaje tijekom pregovora, kao i da je sponzorski ugovor s Adidasom potpisan na četiri godine. Za navijače je sporna bila trenirka sive boje koje su hajdukovci dobili kao opremu za putovanja, a Akrap je potvrdila da bi tu garnituru u rujnu trebala zamijeniti nova kolekcija Adidasa.

Akrap objasnila o čemu se radi

'Ono što je konkretno u našem slučaju je da nismo zbog tri mjeseca htjeli žrtvovati ozbiljne iznose koje ćemo dobiti u ove četiri godine. Trenutno, konkretno ova prva isporuka koju smo dobili, da budemo precizniji ova oprema za putovanje je nešto što ćemo zamijeniti u rujnu s najnovijom kolekcijom. To će tad u tom trenutku biti najnovija kolekcija na svjetskoj razini, a riječ je o modelima Z.N.E. Svi koji se razumiju u sportsku opremu znaju da su Z.N.E. kolekcije izrazito popularne među mlađom populacijom svojom kvalitetom i dizajnom. Opremu će nositi naši prvotimci, ali će se moći i kupiti u našim trgovinama pa se nadam da će uskoro biti svi puno zadovoljniji Adidasovom opremom s grbom Hajduka', rekla je Akrap tada za Slobodnu Dalmaciju.

Hajdukovci će tako uskoro dobiti novu opremu koja će biti i u prodaji u fan shopovima. Siva trenirka se neće povući jer će i prva kolekcija ostati u prodaji, a u toj boji bi trebala biti nova oprema za koju se očekuje da će biti bolje kvalitete i izgleda.

Inače, Hajduk je od početka suradnje s Adidasom prodao više od 17.500 dresova, a primijetit ćemo da se ne radi o maloj brojci u tom kratkom periodu usporedimo li s prošlogodišnjih 30.000 prodanih dresova.