TREBA OČISTITI SVLAČIONICU

Hajdukovi problemi – što s Cernatom?

11.12.2009 u 15:25

Bionic
Reading

Završetkom jesenskog dijela sezone i početkom zimske pauze, u Hajduku glavu razbijaju s kadrovskim rješenjima. Puno je prekobrojnih, a posebno je pitanje kakva je sudbina Florina Cernata koji ima velik ugovor, a na terenu daje jako malo

Trener Hajduka Edoardo Reja najavio je da će na pripreme u Marbellu povesti 25, najviše 26 igrača. U spomenutoj kvoti trebala bi se naći tri vratara i par mladih, nadarenih, juniora i kadeta.

'Ja ću Šurjaku reći na koje igrače računam, a koji mi ne trebaju i tu prestaje moj interes i odgovornost. Sve što se bude nakon toga događalo, stvar je kluba, a ne mene', rekao je Reja ne želeći s javnosti podijeliti popis kandidata.

Izvjesno je da će u kadru koji će krenuti prema Marbelli biti trojica standardnih vratara, Subašić, Tomić i Stipica, dva desna bočna igrača, Rubil i Oremuš, dva lijeva bočna Strinić i Šerić, stoperi Vejić, Maloča i Pandža, vezni igrači Skoko, Andrić, Tomasov, Tičinović, Anas Sharbini i Ibričić te napadači Ahmad Sharbini i Paraiba.

Neizvjesna je situacija s napadačima Čopom i Vukušićem koje Reja proglasio perspektivnim, no nisu imali odgovarajuću minutažu, kao i pojačanjima Ljubičićem i Smojom. Najveće je pitanje što će biti s Marijanom Buljatom i Florinom Cernatom čiji ugovori prelaze okvire Hajdukovih mogućnosti, a njihova igra nije adekvatna uloženom novcu.

Gotovo sigurno s klubom će se razići nezadovoljni Rodić, Jertec koji već dugo ne igra, zatim Jurica Buljat koji nije dobio priliku da se dokaže, Brazilac Tiaginho te Grubić, Obšivač, Tokić i Sačer koji bi mogli na posudbu. Neizvjesna je situacija i s trojicom koja su zbog ozljeda propustili cijelu jesen, Pezo će potražiti novu sredinu, Pelajić će vjerojatno ostati na Poljudu do isteka ugovora na ljeto, a Aračić će tražiti svoju prigodu na proljeće.

Što se tiče pojačanja, Reja je najavio da mu treba jedan iskusan napadač i vezni igrač, no o imenima također nije želio govoriti, samo je dodao da je njegov uobičajeni stil reći čelnicima kluba što mu treba, a onda oni prema tome na tržištu traže eventualna pojačanja.

Sigurno da će i o eventualnim prinovama zavisiti i prodaja i razlaz s aktualnim igračkim kadrom, a možda dođe i kakva nemoralna ponuda za Ibričića koji u ovom trenutku jedini može postići pravu cijenu na tržištu.