SUPERSPORT HNL

Hajduku se za derbi na Rujevici vraća važan igrač

25.09.2024 u 10:51

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 20 sati igraju protiv Rijeke na Rujevici utakmicu 8. kola SuperSport HNL (MAXSport 1, MAXtv).

Derbi je to vodećih momčadi lige koje nakon sedam odogranih kola imaju po 17 bodova. Dinamo se nalazi na trrećem mejstu s 14 bodova.

U posljednjem susretu momčad Gennara Gattusa upisala je uvjerljivu pobjedu protiv Gorice na Poljudu. Slavio je Hajduk s 4:1, dva pogotka za Bijele postigao je 16-godišnji Bruno Durdov, a po jedan put su mrežu suparnika zatresli Marko Livaja i Niko Sigur. Marko Kolar je bio strijelac za Goricu. Bila je to četvrta pobjeda Hajduka u nizu.

Rijeka je u zadnjem kolu na domaćem terenu svladala Šibenik rezultatom 3:0. Strijelci su bili Toni Fruk, Komnen Andrić i Niko Galešić. Bila je to treće pobjeda u nizu za momčad trenera Radomira Đalovića.

Dobra vijest za navijače Hajduka i trenera Gattusa je povratak Rokasa Pukštasa koji je dvoboj s Goricom preskočio zbog tri žuta kartona.

Rijeka i Hajduk posljednji put su međusobno igrali u početkom travnja na Rujevici te je domaća momčad tada slavila rezultatom 1:0.

Glavni sudac utakmice je Ante Čulina iz Zagreba, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Dario Kolarević iz Zagreba, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Fran Jović iz Zagreba, a asistent VAR suca Ivan Mihalj iz Velike Gorice.

Standings provided by Sofascore