pravi biznismen

Harry Kane van terena zarađuje milijune; uvršten na listu najbogatijih Britanaca...

10.10.2024 u 22:00

Bionic
Reading

Iako je većina njegova bogatstva zarađena kroz nogomet, Kane se ozbiljno posvetio i poslovnim pothvatima izvan sporta.

Harry Kane nije samo vrhunski napadač, već je pokazao da zna kako uspješno upravljati i izvan nogometnog terena. S 31 godinom, Kane je već legenda engleskog nogometa, postigavši 213 golova u Premier ligi prije nego što je prošlog ljeta prešao u Bayern München. Uz to, kao kapetan engleske reprezentacije, drži rekord s 68 postignutih golova za Tri lava.

No, osim što dominira na terenu, Kane je dokazao da ima odličan osjećaj za biznis. U svibnju je uvršten na listu najbogatijih Britanaca mlađih od 40 godina, koju sastavlja The Sunday Times. S neto bogatstvom od 75 milijuna funti, Kane je skočio s prošlogodišnjih 51 milijun, osiguravši 35. mjesto na listi. Ulazak na listu zahtijevao je minimalno bogatstvo od 56 milijuna funti, što dovoljno govori o njegovom financijskom uspjehu.

Prema The Sunu, Kane je izgradio portfolio nekretnina vrijedan 13,1 milijun funti, kojim upravlja tvrtka Edward James Investments, nazvana po njegovom srednjem imenu. U vođenju tog posla pomažu mu njegovi roditelji i brat Charlie, koji mu je također agent. Izvor blizak Kaneu izjavio je: 'Harry je jednako pametan s novcem kao i s postizanjem golova.'

  • +3
Holstein Kiel : Bayern Munchen, 14.09.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Henning Rohlfs / imago sportfotodienst / Profimedia

Njegov poslovni uspjeh uspoređuje se s drugim poznatim sportašima. Rory McIlroy, poznati golfer, zauzima 13. mjesto na listi s bogatstvom od 225 milijuna funti, dok je vozač Formule 1, Lewis Hamilton, najbolje rangirani sportaš, na devetom mjestu s impresivnih 350 milijuna funti.

Na terenu, Kane briljira i u novom klubu. U šest utakmica za Bayern München ove sezone, zabio je pet golova i upisao šest asistencija, a u Ligi prvaka već je postigao četiri gola u dva meča. Trenutno je s engleskom reprezentacijom, pripremajući se za utakmice protiv Grčke i Finske u UEFA Ligi nacija.

Standings provided by Sofascore