odmaranje igrača

Hoće li Bišćanova Rijeka u Europi povući rizičnu odluku koja je skupo koštala Osijek?

02.08.2019 u 10:02

Bionic
Reading

Uoči okršaja s Aberdeenom svi se pitaju hoće li Igor Bišćan odmarati igrače u dvobojima protiv Slavena i Gorice, što se nije pokazalo najboljim u slučaju Osijeka, a ni Hajduku se rotacije nisu isplatile…

Rijeka je ostala jedini predstavnik HT Prve lige u kvalifikacijama za Europsku ligu, nakon što su već u svojim prvim dvobojima ispali Hajduk i Osijek.

  • +3
Europska liga, 2. pretkolo: Osijek - CSKA S. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Razočaravajući je to rasplet europskog ljeta naših klubova, no Igor Bišćan i njegovi igrači još mogu ispraviti situaciju, protiv škotskog Aberdeena kojem će se pokušati osvetiti za poraz iz 2015. godine.

Ono što mnoge zanima bit će pristup Bišćana ovim susretima koji se igraju paralelno s domaćim prvenstvom. Naime, Rijeka u subotu gostuje u Koprivnici pa sljedeći vikend dočekuje Goricu, a između tih susreta oba četvrtka igra protiv Aberdeena.

Trener Osijeka Dino Skender odlučio se zbog takvog rasporeda igrati u HT Prvoj ligi s rezervnom momčadi. Izgubio je od Gorice, a u Europi nije ništa dobio. Dapače, igrači su mu izgledali kao da im fali utakmica u nogama i na kraju su ispali od Bugara.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Rotacije su dotukle i Hajduk. Doduše, Siniša Oreščanin došao je na suprotnu ideju od Skendera i odmarao momčad protiv malteške Gzire pa ispao te ostao bez posla.

Izvor: Screenshot / Autor: Vimeo

Odmaranje igrača i silne rotacije zaštitni su znak Nenad Bjelice otkad je u Dinamu i to dobro funkcionira, no drugi naši klubovi čini se da si to ne mogu priuštiti. Igor Bišćan morat će dobro razmisliti koji će potez povući u ovoj fazi sezone, nakon što su se u Hajduku i Osijeku već opekli te potvrdili da ono što se čini logičnim ne mora donijeti pozitivan rezultat…