psk_2

GENERALKA

Hoće li Dalić prodati 'lažnjak' ili na Portugal ide s početnih 11 za Furiju?

Bionic
Reading

Portugal i Hrvatska će u subotu s početkom od 18.45 sati (17.45 sati po lokalnom vremenu) na Nacionalnom stadionu u Lisabonu odigrati pripremnu utakmicu za Europsko prvenstvo.

'To je za nas veliki test, veliki izazov, jer igramo protiv teškog protivnika na njegovom terenu. Portugal je jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura', izjavio je Dalić na konferenciji za medije u Lisabonu.

Naravno, hrvatski izbornik potvrdio je da će ova utakmica zapravo biti 'generalka' za ono što Vatrene čeka u Berlinu 15. lipnja od 18 sati. A to je sraz sa Španjolcima.

'Željeli smo sličnog protivnika po kvaliteti i po načinu igre, pa je Portugal dobar izbor. Nastojat ćemo sprovesti neke ideje koje imamo u glavi, a nakon utakmice će nam ostati još vremena za popraviti stvari bude li trebalo', jasan je bio Dalić, koji će na ovoj utakmici koristiti šesnaestoricu igrača.

Naravno, s obzirom na važnost tog dvoboja protiv Španjolske, logično je za očekivati da će Dalić isprobavati baš one igrače koje bi mogao koristiti u srazu s Furijom. No, ipak je upitno hoće li startnih 11 protiv Portugala biti baš kao i onih koje misli izvesti na Olimpijskom stadionu u Berlinu, ili ća pak provjeravati tko može odgovarati pojedinim taktičkim zamislima.

Za očekivati je da će današnja momčad ipak biti dosta drugačija nego ona koja je krenula na Rujevici prije par dana protiv Sjeverne Makedonije. Posebno se to odnosi za zadnju liniju, jer u Rijeci su krenuli Juranović, Vida, Erlić i Sosa.

Danas pak u tom redu očekujemo Stanišića, Šutala i Gvardiola, no hoće li krenuti Pongračić ili Erlić, vrijedi se strpjeti do navečer. U veznom redu pak očekujemo Luku Modrića i Marcela Brozovića, uz već standardno - Matea Kovačića, koji je igrao i protiv Makedonaca.

U srazu na Rujevici odličnim se pokazao Lovro Majer, koji bi tako mogao s pozicije pomaknuti Andreja Kramarića i gurnuti ga na mjesto klasičnog napadača, ili čak na lijevu stranu. Drugim riječima, i u napadačkoj formaciji mogli bi vidjeti trojac Majer, Budimir, Kramarić.

No, vidjeli smo da je Petković u odličnoj formi, ništa lošiji nije ni Pjaca, tako da Dalić zapravo ima slatke brige... jer koga god da stavi, i danas, ali i sljedeće subote, sigurno neće pogriješiti.

Mogući sastav: Livaković - Stanišić, Šutalo, Erlić (Pongračić), Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Budimir, Kramarić

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal