DVOBOJ NA POLJUDU

Hoće li i Osijek iskoristiti Hajdukove europske brige?

30.08.2015 u 11:25

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 7. kola MAXtv Prve lige (Arenasport3, 21h), nogometaši Hajduka pokušat će na Poljudu svladati Osijek, u dvoboju koji je uvertira onom protiv Libereca u četvrtak u posljednjem pretkolu Europske lige...

Rijetki se u Splitu bave Osijekom s obzirom da su sve misli usmjerene prema uzvratnoj utakmici Europske lige koja ih čeka u četvrtak. Moglo ju se dočekati i u nešto boljoj atmosferi, međutim nedostajalo je Splićanima u Češkoj malo više sreće i hrabrosti. No, prije toga moraju odraditi posao protiv Osijeka s obzirom da su u MAXtv Prvoj ligi već u nekoliko navrata kiksali.

'Protiv Slovana je bila teška utakmica, agresivan suparnik koji je igrač čvrsto. No, to je sada iza nas, dolazi nam suparnik koji je puno bolji nego što mu je pozicija na tablici. Ima li su nekoliko nesretnih poraza, bili su dobri protiv Dinama i Lokomotive i zbog toga moramo biti oprezni. Želimo pokazati svoje pravo lice, biti puno bolji iako je neizvjesno još uvijek u kojem ćemo sastavu biti na travnjaku,' rekao je trener Burić.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Sigurno je kako zbog kartona neće biti Jeffersona i Velazqueza. Ozlijeđeni su Bašić, Tudor i Pejić, kronično nespreman Milevskij.

No, još je nekoliko mladih igrača načeto lakšim ozljedama. Vidljivo je bilo u Liberecu kako mladost Hajduka nema odgovora na agresivnu i čvrstu igru suparnika. Burićevi 'klinci' teško podnose kontakt i duel igru te tu njihova tehnička dotjeranost pada u drugi plan. Nema sumnje kako će i Osijek probati jednako agresivno odigrati, pitanje je samo hoće li za to imati dovoljno snage te hoće li im sudac Vučkov to dozvoliti.

Sustav Splićana se ne bi trebao mijenjati, Burić ustraje na igri s četvoricom u posljednjoj liniji te jednim napadačem. Raspored veznih igrača ionako nije uvijek identičan, no tu ionako dobar dio njih ima veliku slobodu u kretanju i kreaciji.

Umjesto Ohandze koji i dalje nije spreman za ritam četvrtak-nedjelja, od prve minute bi trebao krenuti Kiš. Za kraj treba izdvojiti i vrlo dobru partiju Milića na lijevom boku koji je na svojoj premijeri pokazao kako će biti veliko pojačanje za domaćine i rješenje kroničnih problema na toj poziciji.

Osijek je sezonu otvorio pobjedom, no poslije toga su uslijedili nešto slabiji rezultati. Nije im najbolje sjeo poraz u zadnjem kolu od Lokomotive, a Poljud nikako nije mjesto na kojem se lako vaditi. Svjestan je toga i trener Besek:

'Hajduk uvijek ima prednost kada igra kod kuće zbog svojih navijača i to ih na neki način čini bahatim domaćinom. No, imamo i mi svoje adute i vjerujem kako ćemo se suprotstaviti hrabro i odlučno.'

Gosti u nedjelju neće moći računati na usluge Kurtovića, Škorića i Mandića. Svu trojicu je moguće nadomjestiti, iako bi Besek sigurno volio da može računati na prvu dvojicu iskusnih veznjaka.

Na papiru je njihov sustav 4-4-2, no sam pogled na profil igrača otkriva kako je riječ o 'radničkoj' i borbenoj ekipi kojoj su trka i duel puno važniji od atrakcije. Sve ono što Hajduku ne odgovara...

'Koliko god naš plasman sada izgledalo loše, vjerujem kako vrijedimo više. Ne možemo i ne smijemo sada potonuti,' za kraj je poručio svojim igračima trener Besek.