liga nacija

Hoće li Perišić zaigrati na Poljudu i može li se izbjeći slučaj Livaja?

22.10.2024 u 06:04

Bionic
Reading

Hrvatska ima sve u svojim rukama pred dva završna susreta Lige nacija, a to su utakmice protiv Škotske u Glasgowu i Portugala u Splitu. Vatrenima je za prolazak u četvrtfinale potrebna jedna pobjeda ili jedan poraz Poljaka.

Hrvatska prvu utakmicu u Glasgowu 15. studenoga, a pobjedom bi Vatreni osigurali plasman u četvrtfinale Lige nacija.

Tri dana kasnije slijedi spektakularan susret na Poljudu, gdje će Hrvatska dočekati Portugal predvođen Cristianom Ronaldom.

No, pred utakmicu s Portugalom Hrvatskoj prijeti mogućnost da neke od glavnih zvijezda ne zaigraju na splitskom stadionu, a najviše se govori o Ivanu Perišiću.

  • +63
Poljska - Hrvatska, Liga nacija (15.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Perišić, koji se nije rastao u dobrim odnosima s Hajdukom, zbog čega je postao persona non grata na Poljudu, privlači puno pažnje svojim potencijalnim dolaskom. Ipak, taj scenarij neće se ostvariti ako iskusni 35-godišnjak dobije žuti karton protiv Škotske, jer mu u tom slučaju slijedi suspenzija od jedne utakmice. Dalić vjeruje Perišiću, pa će gotovo sigurno igrati protiv Škotske, no postoji ozbiljna mogućnost da zbog toga propusti susret protiv Portugala.

Iz perspektive 'slučaja Marko Livaja' koji svojevremeno nije pozvan u reprezentaciju na Rujevicu kako ne bi izazvao loše vibracije među riječkim navijačima, ova se situacija nudi i kao svojevrsna prigoda za 'ubijanje dviju muha jednim udarcem'.

No nije Perišić jedini koji rasplet u grupnoj fazi Lige nacija dočekuje s dva žuta kartona. Tu su još Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marko Pjaca, Petar Sučić, Mario Pašalić, Joško Gvardiol i Martin Baturina.

Podsjetimo, Dominik Livaković je na gostovanju u Poljskoj dobio izravan crveni karton te ga najvjerojatnije čekaju dvije utakmice suspenzije pa će Dalić morati birati između Nediljka Labrovića, Dominika Kotarskog i Ivice Ivušića.

Standings provided by Sofascore