ROBERT ŠPEHAR ZA TPORTAL

Hrvatska izgleda loše, muči se čak i Modrić. Imamo puno problema

16.10.2024 u 14:55

Bionic
Reading

Hrvatska je odigrala 3:3 na gostovanju kod Poljske u četvrtom kolu Lige nacija prokockavši dva gola prednosti. Utakmicu je za tportal analizirao Robert Špehar, bivši hrvatski nogometaš.

'Luda, luda utakmica. Ne samo zbog preokreta, povratka Poljske, nego i u smislu igre i jedne i druge momčadi. Toliko uspona, padova...

Ušli smo loše u utakmicu, a onda smo se vratili sjajnim golom Sose. Iskoristili smo taj gol, Poljaci su bili šokirani, na brzinu smo im zabili dva gola, a onda je nedostajalo moći i kvalitete da sačuvamo prednost. Dopustili smo na kraju Poljacima da nas stisnu, ali uspjeli smo preživjeti', rekao nam je Špehar.

'Previše grešaka stopera, bekovi nepostojeći, a pati se i Modrić'

Špehar smatra kako Hrvatska ne bi trebala uvijek igrati u istom sustavu...

'Podržavao sam promjenu sustava i da to isprobamo u Ligi nacija, ali ne treba ići glavom kroz zid i svaku utakmicu igrati tako. Previše je individualnih grešaka naših stopera, previše lako nas probijaju, ne stojimo plitko, ne stojimo blizu, imamo previše rupa. Ako bismo ovako igrali protiv najjačih reprezentacija, bilo bi velikih problema.

Ni protiv Škotske nismo bili sigurni nazad. Šutalo, Gvardiol, Erlić - sad kod trećeg gola uvali mu se Lewandowski, kod prvog isto loše reagira.

Na krilima se u 3-5-2 očekuje puno više u fazi napada, a to nismo dobili. U tom sustavu jako pate naša dva vezna igrača, Modrić prije svega. Lomio se, igrao i beka, pokrivao više pozicija, igrao i gore i dolje...', rekla je legenda Osijeka za tportal i osvrnula se na prokockano vodstvo.

'Djelujemo loše i neuigrano'

'Ako si nećemo lagati, ovo nije bilo dobro. A ne trebamo si lagati. Kod 3:1 trebali smo pokazati koliko smo dobri. Nismo to pokazali i nismo stigli do jako važne pobjede. Rezultat nije loš u ovom sustavu, drugi smo, možemo uzeti i prvo mjesto, ali svi vide da ne blistamo. Meni ovo s trojicom nazad nije sjelo, djelujemo loše i neuigrano.

Ni u napadu nije bilo nešto posebno, nije bilo ni protiv Škotske. I izbornik je to priznao. Imamo kvalitetu, individualnu klasu, ali ekipa našeg renomea, ekipa koja je dvaput bila treća i jednom druga na svijetu, ne može si dopustiti ono s kraja prvog dijela. Primimo gol za 3:2 i minutu kasnije ljudi imaju zicer za 3:3. To zabrinjava i Dalića i sve nas. Nevjerojatne oscilacije.

Da nam je netko ranije ponudio bod iz Varšave, vjerojatno bismo prihvatili, ali govorimo o izvedbi, kvaliteti igre. To nije bilo dobro. Dalićeva momčad navikla nas je na bolje. Treba nam dobra analiza i sustava i nekih igrača. Ovo je pozitivan rezultat, ali smo svi očekivali mirniju i iskusniju igru naše momčadi u Poljskoj.'

Ima i još pozitivnih stvari...

'Dobili smo neke igrače za budućnost. Baturina, Sučić iz Dinama, drugi Sučić... To je veliki plus. Odigrali su odlično. I odlično je to što smo još uvijek u sjajnoj poziciji za prolazak dalje, čak i za borbu za prvo mjesto.'