SUDAC NA UDARU

Srbi u čudu zbog Livakovićevog crvenog kartona: Tko je ovome dao licencu?

16.10.2024 u 08:41

Bionic
Reading

Hrvatska i Poljska sinoć u Varšavi odigrali nevjerojatnu utakmicu, a jedan je događaj zasjenio šest golova, po tri na svakoj strani.

Bilo je tu svega. Od ranog vodstva Poljske preko velikog preokreta Hrvatske koja je unutar šest minuta zabila tri gola za 1:3, do izjednačenja i crvenog kartona kojeg je dobio golman Hrvatske Dominik Livaković te velike borbe Vatrenih da sačuvaju bod s igračem manje.

Hrvatska nakon svega ima tri boda prednosti ispred Poljske, kontrolu situacije u grupi te u posljednja dva kola (Škotska na gostovanju, Portugal na Poljudu) ima priliku izboriti četvrtfinale.

Najviše rasprava po društvenim mrežama donijela je situacija s Livakovićevim isključenjem nakon starta na loptu pa Lewandowskog. Komentatori na srpskom portalu B92 se mahom čude sudačkoj procjeni.

“Oba igrača trče jedan ka drugom, i vidjelo se da je kontakt neminovan. Lewandowski kasni na loptu i dolazi u kontakt s golmanom, koji je prije kontakta očistio loptu. Nikako crveni. Može biti jedino faul na Livakoviću uz usmenu opomenu i jednom i drugom za nesmotrenu duel igru”, piše u jednom od komentara na portalu B92.

'Ovo je najstroži crveni u povijesti, nikad nisam vidio ovako nešto. Lewandowski i Livaković su se zaletjeli na loptu. Livaković je prvi stigao do lopte. VAR?', jedan je od komentara.

Drugi komentator je opleo po sucu kojeg je prilično degradirao:

'Nikad ovakav crveni karton nisam vidio, kakav je to sudac, tko je njemu dao licencu? Pa on ne može suditi beogradsku zonu. Livaković izbio loptu prije Lewandowskog i čovjek dobio crveni karton, veze nema', stoji u komentaru.

Što se dogodilo

Podsjetimo, sve se dogodilo u 76. minuti.

Na jednu duboku loptu na hrvatskoj polovici daleko od svojih vrata istrčao je Dominik Livaković i stigao je do lopte prije Roberta Lewandowskog, a kako se nije mogao zaustaviti došlo je sudara s napadačem Poljske. Sudac Alejandro Hernandez je iznenađenje valjda svih na stadionu Livakoviću pokazao izravan crveni karton. Hrvatski golman nije mogao vjerovati što se dogodilo, da je isključen, Martin Baturina je zaradio i žuti karton zbog prigovora, a najnevjerojatnije od svega je to da se VAR soba nije uključila.

Pogledajte video na OVOM linku.

  • +63
Poljska - Hrvatska, Liga nacija (15.10.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Bruno Marić: Ovo je neprihvatljiva odluka

'Livakoviću je u ovom duelu cilj isključivo lopta. U trku se nije mogao zaustaviti i dolazi do Lewandowskog, koji je morao voditi računa o tome da je Livaković prvi na loptu. Nije mi jasno da nije bilo VAR intervencije i grozim se potencijalnih objašnjenja koja će shvatiti tri neka stručnjaka. Ovo je nogometno neprihvatljiva odluka. Čudno je da VAR nije intervenirao', rekao je Bruno Marić u razgovoru za Novu TV.

Za Poljake je Livaković razbojnik

Poljaci su Livakovićev start vidjeli drugačije:

'Brutalan faul, razbojnički', piše poljski Sport o spornom trenutku, dok je komentator utakmice Marcin Zewlakow poručio da je prekršaj izgledao užasno.

Raspored do kraja

5. kolo (15. studenoga)

  • Portugal - Poljska
  • Škotska - Hrvatska

6. kolo (18. studenoga)

  • Hrvatska - Portugal
  • Poljska - Škotska
Standings provided by Sofascore