Od Prevlake do Savudrije

Hrabri Argonauti sjeli su u kanu i preveslali već 500 km po Jadranu; prije cilja i velikog podviga čeka ih najteža dionica i to po snažnom jugu i kiši

23.10.2020 u 12:31

Bionic
Reading

Prema riječima proslavljenog hrvatskog veslača Nikice Ljubeka, koji zbog poslovnih obveza nije s Argonautima, 'ova avantura je najveći projekt u sportu ove godine'

Šest je izazovnih dana ili točnije 500 kilometara iza Argonauta iz Bjelovara uspješno odrađeno, a jedan još težak dan je pred njima. Riječ je o najtežoj dionici od 150 kilometara otvorenoga mora uz sam rub Istre, a uz vremensku prognozu koja nije pogodna – jer najavljuju snažno jugo i kišu - tako da je jasno kako će to biti dionica za pamćenje. Podatak kako su se u ovu avanturu - od Prevlake do Savudrije - upustili u kanuu šesterosjedu dovoljno govorit o ovom dosad neviđenom pothvatu. Kako to izgleda pogledajte u VIDEU.

U petak je ekipa hrabrih Argonauta krenula u šest sati ujutro s Unija, spremni na sve izazove i olujno more, s žuljevima na rukama i velikim zanosom u srcu da završe utrku u subotu 24. listopada u Savudriji gdje se njihov dolazak očekuje oko podne.

Prema prvotnom planu dolazak u Savudriju, na putu dugačkom 650 kilometara, bio je određen za nedjelju, ali dobra organizacija puta i tjedan dana lijepog vremena ubrzali su ekipu Argonauta.

Podsjetimo, projekt ARGO Jadranom bez daha humanitarnog je karaktera, ruta duga čak 650 kilometara stigla je do samog kraja, a njihov cilj sada je zaista na dohvat ruke.

Svjesni činjenice da neće biti lako, njihov sportski duh i mirnoća u glavi, pomogli su da dosadašnji dio dionice prođu kako su zamislili, zapravo samo s jednim malim tehničkim kvarom na kanuu.

Tim od 15 ljudi izmjenjivao se danju i noću nije prezao ni pred čim, pjesma i dobro raspoloženje prate ih cijelim putem.