šteta za rukometaše

Hrvatska nije mogla na dramatičniji način ostati bez medalje na SP-u!

20.08.2017 u 15:56

Bionic
Reading

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija osvojila je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu, nakon što je ove nedjelje poražena od Danske 30:29, u utakmici u kojoj je izgubila loptu i primila gol u posljednjim sekundama...

Naši mladi rukometaši odradili su vrlo dobar turnir u Tunisu, no s njega se ipak vraćaju bez osvojene medalje.

Nakon što su izgubili u polufinalu protiv Španjolske, hrvatska izabrana vrsta imala je ove nedjelje priliku osvojiti broncu u dvoboju s Danskom i malo je falilo da to i napravi.

U iznimno neizvjesnoj utakmici Hrvatska je kod rezultata 29:29 imala posljednji napad na susretu, ali izgubila je loptu, što je kaznio Mathias Gisdel golom u posljednjim sekundama.

Po sedam pogodaka u redovima Hrvatske zabili su Tin Lučin i Halil Jaganjac, a po četiri su dodali Ivan Martinović i Tomislav Špruk. Vratarski dvojac Panjan/Radočaj obranio je ukupno 12 danskih šuteva. Nikolai Vinther bio je prvo ime Danske s osam postignutih pogodaka.

'Imali smo taj zadnji napad koji bi nam donio pobjedu. Nismo odigrali onako kako smo dogovorili jer je dogovor bio da ponove prethodni napad. Spetljali smo se, nespretno izgubili loptu i primili taj gol. Na kraju svega mogu reći da je Danska zasluženo slavila jer je vodila cijelu utakmicu,' priznao je izbornik Luka Panza.

Tako su naše mlađe selekcije ostale bez medalje na svjetskim smotrama ovog ljeta, ali kadeti su prošli puno bolje od juniora koji su zapeli već u osmini finala svog SP-a...