teška odluka

Hrvatska ostala bez najbolje plivačice: Kraj sa samo 23 godine!

02.04.2018 u 11:41

Bionic
Reading

Matea Samardžić odlučila je prekinuti svoju uspješnu plivačku karijeru i preseliti se u Sjedinjene Američke Države gdje ju čeka posao...

Prije dvije godine u Londonu 23-godišnja Splićanka osvojila je brončanu medalju u disciplini 200 metara leđno na Europskom prvenstvu u 50-metarskim bazenima.

Nastupila je i u Riju gdje je dogurala do polufinala Olimpijskih igara, no sada je odlučila donijeti tešku odluku i prekinuti svoju karijeru.

'Istini za volju ostaje mi neki slatko-gorki okus nakon svega. Istina je, bilo je dana kada sam mrzila buđenja u pet ujutro i ulaske u hladnu vodu da bi odradila trening. Mnogo puta se događalo da bi poželjela ostati u krevetu i jednostavno zaboraviti na alarm. No sve bi to nestalo u trenutku i danas kada sve pogledam ponosna sam da se moj naporan rad isplatio,' napisala je Matea na Facebooku pa dodala:

'Nitko mi ne može oduzeti onu sreću i zadovoljstvo postignutim, sva ostvarenja napravljena isključivo napornim radom. Plivanje mi je otvorila mnoga vrata i oblikovalo me kao osobu. Zahvalna sam svima koji su poticali, koji su utjecali na mene i bili snažna podrška, i veliki dio moje plivačke karijere. Radujem se novim izazovima.'

Samardžić u svibnju završava studij na sveučilištu u SAD-u u New Jerseyju. Čeka je posao u Americi.