KLUPSKI NOGOMET

Hrvatska sve više bježi Srbiji. Srpski mediji: Putuj Europo, mi smo dno

25.10.2024 u 11:00

Bionic
Reading

Srpski klubovi su u europskim natjecanjima u zadnjih godinu dana izgubili 42 od 49 odigranih utakmica te su primili 118 golova. Ovog tjedna uvjerljive poraze doživjeli su Crvena zvezda kod Monaca u Ligi prvaka (5:1) i TSC kući od Legije (0:3).

'Slovenci i Bosanci uzimaju bodove u Europi, samo Srbija ne: TSC opet pregažen, a u regiji redaju pobjede', piše srpski Mondo o trenutačnom stanju tamošnjeg nogometa.

'Da se ne lažemo, znali smo da će boljeti; da ćemo sa slabom kvalitetom i nekompetitivnom ligom teško istrpjeti peti klub u Europi, ali da će da bude baš ovako', razočaran je Mozzartsport u tekstu pod naslovom Putuj Europo...

'U grupnoj fazi, za godinu period: 23 duela i od maksimalnih 69 bodova osvojena dva?! U prijevodu, 21 poraz i dva remija kad krene ozbiljniji nogomet...', dodaje Mozzartsport i napominje da Zvezdu i TSC očekuje još devet utakmica pa bi skor mogao biti i puno gori do kraja natjecanja.

'Srpski fudbal na europskom dnu', piše B92 i navodi da se događa ponor srpskog nogometa gdje se redaju porazi i gdje razni klubovi trpaju mreže srpskih predstavnika.

Srpska liga je na UEFA-inoj ljestvici godinama bila ispred Hrvatske, a sada joj SHNL bježi sve više zahvaljujući Dinamovim rezultatima u Ligi prvaka.

Ove sezone hrvatski klubovi skupili su 4.625 bodova, a srpski samo 1.900. Po tome je srpska liga na 38. mjestu u Europi iza Finske, Kosova, Walesa, BiH, Crne Gore, Kazahstana...