susjedi očajavaju

Krah srpskog nogometa: Ne tako davno hvalili smo se s pet klubova u Europi...

04.10.2024 u 12:41

Bionic
Reading

Srpski nogomet nalazi se u ozbiljnoj krizi, a najnoviji pad na ljestvici UEFA-inih nacionalnih koeficijenata samo je dodatno produbio osjećaj nezadovoljstva među navijačima i stručnjacima.

Ovaj tjedan srpski klubovi opet nisu uspjeli osvojiti ni bod za nacionalni koeficijent, piše Kurir u svom kritičkom tekstu. Podsjetimo, Crvena zvezda je uvjerljivo poražena na gostovanju kod Intera u Ligi prvaka, dok je TSC minimalno izgubio kod Astane u Konferencijskoj ligi.

'To je dodatno pogoršalo koeficijent srpskog nogometa', navodi Kurir te nastavlja:

'Ne tako davno hvalili smo se s pet klubova u Europi, prvak je išao izravno u grupnu fazu Lige prvaka, a imali smo i dva kluba predstavnika u kvalifikacijama za najjače natjecanje, ali sada to možemo zaboraviti. Posljednje dvije sezone srpskih klubova u Europi vratile su nas na početak, unazadile toliko da će biti potrebno možda i više od pet godina da se oporavimo i ponovno stanemo na noge.'

Srpski mediji ističu da je na ljestvici nacionalnih UEFA-inih koeficijenata Srbija pala na 20. mjesto te se sada nalazi iza Hrvatske.

'Eto situacije koju nismo očekivali prije dvije-tri sezone, kada je UEFA koeficijent Srbije bio na vrhuncu i kada se sanjalo o ulasku među deset najboljih liga Europe. Sada nismo ni blizu toga', zaključuju