Billie Jean King Cup

Hrvatske tenisačice nisu igrale kod kuće još od 2008. godine; čeka ih važan okršaj protiv Njemačke

07.11.2022 u 14:21

Bionic
Reading

U Rijeci je sve spremno za dvoboj Billie Jean King Cupa, a u dvorani na Zametu u ponedjeljak prijepodne s pripremama za susret doigravanja za najviši rang započele teniske reprezentativke Hrvatske i Njemačke

Dvoboj Hrvatska - Njemačka igra se u petak s početkom u 16 sati, te u subotu od 14 sati, a pobjednik će se plasirati u tzv. Qualifier fazu, koja je pandan nekadašnjoj Svjetskoj skupini bivšeg Fed Cupa.

U Rijeci su prve isprobale podlogu dvije najmlađe članice sastava, Tara Würth i Petra Marčinko, a one najiskusnije - Petra Martić, Donna Vekić i Ana Konjuh, to će učiniti kasnije.

'Kada smo ušetali u dvoranu na prvi trening morali smo zastati i pogledati kako je sve lijepo uređeno. Cijeli ambijent je dobar, od svjetla, podloge… jako nam se svidjelo.Isprobali smo podlogu, rekla bih da je taman – ni prebrzo ni presporo', kazala je Wurth.

Hrvatska je posljednji put u ovom natjecanju (nekadašnji Fed Cup) igrala kod kuće još 2008. godine, a od tada je nastupala u Prvoj skupini, tadašnjem trećem rangu. Ove sezone je uspješno zaključila turnir u turskoj Antalyji i time izborila nastup u play-offu, odnosno susret s Njemačkom.Tako će nastup u Rijeci biti prilika da hrvatska publika uživo vidi našu reprezentaciju u Hrvatskoj prvi put nakon više od jednog desetljeća.

Prva prilika za navijače da vide naše reprezentativke bit će već u utorak, kada će poslijepodnevni trening biti otvoren za gledatelje. U srijedu će od 12 do 14 sati na riječkom Korzu biti Dječji dan.

Njemačka reprezentacija također je trenirala u ponedjeljak, a sastav je doživio bitnu izmjenu u odnosu na prvi izbor Rainera Schüttlera. Tada najbolje rangirana igračica Tatjana Maria otkazala je zbog ozljede, pa su u Rijeku stigle za sada Jule Niemeier (66. na WTA listi) i Laura Siegemund (175.).

Dolazak Eve Lys, nedjeljne finalistice u britanskom Shrewsburryju, očekuje se kasnije u ponedjeljak, a Anna-Lena Friedsam, finalistica Midlanda, trebala bi doći u utorak.